Derde klasse A (laag)- SJZ bleef ook na de tweede spelronde ongeslagen in deze klasse. Lange tijd keek de ploeg van Ludo Pistorius tegen een 0-1 achterstand aan tegen Van Nispen, maar niet ver voor tijd bracht Stefan Sleijser, weliswaar op gelukkige wijze, de ruimschoots verdiende gelijkmaker aan. De eerste wedstrijd had SJZ winnend afgesloten. De ploeg uit Zoeterwoude is bezig aan een afscheidstournee op zondag.

Pistorius was aangenaam verrast en beleefde een leuke middag. ,,Je zou kunnen denken als speler dat het bijna nergens meer om gaat, maar die houding heb ik absoluut niet terug gezien in het veld. De duels werden vol maar fair gespeeld en de ploeg had absoluut de intentie om te willen winnen. Onze gelijkmaker was zeker verdiend te noemen. Van Nispen koesterde de voorsprong, maar SJZ bleef het proberen. En dat siert de jongens.”

Al vroeg in de wedstrijd raakte Peter Wansink, noodgedwongen in de punt van de aanval geposteerd, de lat. De thuisploeg kreeg daarnaast meer mogelijkheden dan de Zilkers. Zo kwam Sjoerd Hulsbos 1 op 1 te staan, maar die situatie leverde geen treffer op. Bij een spaarzame uitval scoorde Jelle Vleugel wel. Na de rust wilde het lang niet lukken voor de groenwitten, maar alsnog volgde het verdiende loon voor de geleverde arbeid.

,,We zitten voorin erg krapjes en daardoor moesten twee van origine middenvelders voorin spelen. We missen Mark Griffioen, Hans Coret, Daan Hoogbruin en Tommy van Klink was ook al niet okselfris. In die zin vind ik dat we goed zijn omgegaan met de aanpassingen. Mooi vind ik ook dat de afspraak wordt nagekomen met het bestuur. Zij hebben geluisterd naar de roep om op zaterdag te gaan spelen, maar de spelers was vriendelijk verzocht om de eer van de club hoog te houden en het seizoen netjes af te ronden. Daar wordt gehoor aan gegeven en op deze manier kunnen we straks eervol afscheid nemen. Zo blijft het ook leuker tot en met de laatste wedstrijd.”

Opstelling SJZ: Van Nierop, Hulsbos, De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Hensing, Versteegen (60.Pieterse), Sleijser, Vermeeren (74. Van Klink), Wansink (60. Berg),  Rietkerken.

UITSLAGEN 10 MAART

Pretoria – Wanica Star afgelast, SJZ – van Nispen 1-1, Toofan – HWD 1-3, WIK – Graaf Willem II VAC 1-4

STAND

Graaf Willem II VAC 2-6, Van Nispen 2-4, SJZ 2-4, HWD 2-3, Wanica Star 0-0, WIK 1-0, Pretoria 1-0, Toofan 2-0.

PROGRAMMA 17 MAART

HWD – Graaf Willem II VAC, Pretoria – WIK, van Nispen – Toofan, Wanica Star (Den Haag) – SJZ.

DAARNA VOOR SJZ

07 april: SJZ – Pretoria
14 april: SJZ – WIK
12 mei: Toofan – SJZ
19 mei: SJZ – Graaf Willem II VAC