Derde klasse Laag A (zondag)- De thuisclub begon de wedstrijd met als belangrijkste doel om in ieder geval niet met meer dan vier doelpunten te verliezen en zich zodoende definitief bij de eerste twee te kwalificeren. De eerste zes wedstrijden waren voor SJZ eigenlijk al niet meer relevant en de belangrijkste doelstelling was om hun sportieve plicht te vervullen, aangezien de club uit Zoeterwoude Dorp volgend jaar actief zal zijn in de vierde klasse zaterdag en de klassering er zodoende niet meer toe deed. Dit hebben de groen-witten met verve gedaan en met de 8-1 overwinning is de ploeg zelfs als eerste geëindigd, zodoende volgt er geen extra competitie en was dit definitief de laatste wedstrijd op zondag.

Voor volgende week was er al een afscheidswedstrijd gepland voor de beide afscheid nemende routiniers, aanvoerder Stefan Sleijser en Guus van der Hoeven. Deze wedstrijd was bij verplichte nacompetitie nog in de problemen gekomen. Beide spelers kregen een publiekswissel en het ludieke was dat Van der Hoeven werd afgelost door zijn 69 (!) jarige vader die ook nog eens zijn debuut maakte!  ,,Vier jaar geleden heb ik bij een veiling voor SJZ geboden op een debuut in SJZ 1 en vandaag kwam alles samen met natuurlijk het afscheid van mijn zoon’’ , aldus de clubarchivaris Gerard van der Hoeven.

Van der Hoeven zat natuurlijk op de bank en kon zodoende niet als omroeper fungeren, deze taak werd overgenomen door oud voorzitter Leo van der Geest ,,Ik ben tot 2006 15 jaar voorzitter geweest van deze mooie club en doe nog steeds hand en spandiensten, alleen houd ik normaal ook het scorebord bij, maar ik moest Gerard vervangen als omroeper en moest vlak voor tijd weg en kon zodoende de 8-1 niet bijwerken en zodoende stond er 7-1 als eindstand op het bord. Ik volg nog alle thuiswedstrijden en enkele wedstrijden uit. Het zal zeker wennen zijn na 73 jaar zondagvoetbal, maar ik denk dat het op zaterdag zeker zal gaan lukken.”

Uit deze voorvallen blijkt wel dat de wedstrijd op zich niet zo relevant was en het meer over de overgang naar de zaterdag ging en het afscheid van spelers/begeleiders. Heel leuk natuurlijk voor Roy Versteegen dat hij een hattrick maakte en het was ook heel goed dat de leidsman de wedstrijd goed aanvoelde en een partijtje vrij worstelen tussen Van der Hoeven en een Wassenaarder zonder kaarten af deed bij een 5-1 stand. Op zaterdag gaan spelen zit er vanwege werkzaamheden voor keeper Glenn van Nierop niet meer in en ook voor grensrechter Bo van Bohemen van de gelijknamige kippenbar op de Lange Mare was dit zijn laatste wedstrijd. ,,Ik kan onmogelijk op zaterdag wegblijven bij de zaak. Het biedt wel weer andere mogelijkheden, dus hebben we met een koppeltje vijf seizoenkaarten aangeschaft van Feyenoord.” Uw verslaggever kan uit eigen ervaring de gegrilde kippen van harte aanbevelen.

Peter Bos stopt er ook mee. ,,Niet omdat we op zaterdag gaan spelen maar ik ben vanaf 1970 bezig bij de selectie. Eerst 25 jaar als basisspeler en ik heb ruim 400 wedstrijden gespeeld, daarna doorgegaan als assistent-trainer. We hebben een leuke selectie, maar ik ben ook werkzaam in de zorg en het is gewoon mooi geweest. Broer Willem, ook goed voor 15 jaar in het eerste en nu lid van de TC: ,,We zijn er al een paar jaar mee bezig en toen kregen we al signalen uit de spelersgroep om naar de zaterdag te gaan. Twee jaar geleden is er al een stemming geweest en destijds was er net geen meerderheid, maar dit jaar was er geen twijfel.”

Uiteraard mag de sinds twee jaar aangestelde voorzitter Tom van der Meer niet ontbreken met een quote op deze gedenkwaardige dag. ,,Het is eigenlijk heel soepel gegaan en belangrijk was dat iedereen van de spelersgroep tot aan de TC en het bestuur op een lijn zat. We waren op zondag waarschijnlijk in de Goudse/Rotterdamse regio terechtgekomen en dan zijn de tegenstanders van volgend jaar hoogstwaarschijnlijk veel aantrekkelijker en als toetje krijgen we hopelijk weer de dorpsderby tegen Meerburg. We hopen dat de toeschouwers ons blijven steunen. Allhoewel we niet alles kunnen regisseren zien we het zeker als een mooie uitdaging.”

Dat SJZ al met volgend seizoen bezig is, blijkt wel uit het feit dat de nieuwe trainer Arie van Duijn vandaag in de kantine al zijn handtekening onder het contract plaatste (zie foto).

Had ik al vermeld dat het 8-1 is geworden?

Nog even snel een prijsvraagje: Gerard van der Hoeven heeft € 33,33 per minuut betaald en er was geen blessuretijd. Hoeveel heeft Gerard op de veiling betaald ? U kunt uw antwoord doorgeven aan uw verslaggever of aan Hennie Kanbier op de Quizavond van Leidenamateurvoetbal op 7 juni in Café De Vergulde Kruik in Leiden. Er zijn nog enkele plekken dus schrijf je snel in via [email protected] De winnaar kan een gratis pitcher tegemoet zien!

SJZ-Graaf Willem 11 VAC 8-1 (5-1). 6. Versteegen 1-0, 20. Sleijser 2-0, 23. Eigen doelpunt 3-0, 27. Klerks 3-1, 29. Vermeeren 4-1, 31. Versteegen 5-1, 65. Versteegen 6-1, 75. Hulsbos 7-1, 85. Berg 8-1. Scheidsrechter: Parmessar. Toeschouwer: 150.

SJZ: Van Nierop, Hulsbos, De Goede, G. van der Hoeven (84. G. van der Hoeven), Plooij, Hensing, Vermeeren, Sleijser (77. Griffioen), Versteegen, Wansink, Berg.