donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSlap FC Oegstgeest in de hoek gezet door gretig TAVV

Slap FC Oegstgeest in de hoek gezet door gretig TAVV

-

Derde klasse A zaterdag-Het was natuurlijk een saillant treffen in Ter Aar zaterdagmiddag: de promovendus van de vierde klasse, FC Oegstgeest, trof de degradant van de tweede klasse, TAVV. Het klassenverschil bleek uiteindelijk enorm. Onthutst keken de volgers van de bezoekers toe hoe hun favorieten keer op keer afgetroefd werden in de duels en uiteindelijk met een 6-0 nederlaag huiswaarts moesten keren. Daarbij kwamen ze er nog genadig af.

 

Een klein kwartiertje mocht FC Oegstgeest denken dat het mee kon komen met TAVV. De mannen van trainer Nico van der Salm hielden het compact en bouwden rustig op van achteruit. De 1-0 van Dorus Boddeke gaf echter aan hoe de verhoudingen werkelijk lagen deze middag. Met een simpel steekpassje werd de rappe spits voor keeper Mitchel Zandbergen gezet en hij faalde vervolgens niet. Daarna zocht de thuisploeg telkens weer de ruimte achter de machteloze defensie van FC Oegstgeest. De ploeg oogde apathisch en kwam telkenmale een stap tekort. Zandbergen reageerde een aantal keren uitstekend anders was de 3-0 ruststand nog hoger uitgevallen.

Tevergeefs trachtte Van der Salm het tij te keren met het inbrengen van Rens van der Spek, Thijs Smallenbroek en Menno Bakker. FC Oegstgeest bleef achter de feiten aanlopen. TAVV leefde zich uit middels fraaie combinaties en verdubbelde de ruststand via prima goals van Yassine El Mariami en de ingevallen Nick Straver. De gasten zetten daar bar weinig tegenover; een kopballetje van de opgekomen Dylan Dijkstra werd van de lijn gehaald en daar bleef het bij. Een echte verklaring voor de kansloze verliespartij kon Bas Nieuwenburg ook niet geven: ,,We dachten er veel te makkelijk over; we kwamen niet goed in duels en speelden gewoon te slap. Zo kun je het wel samenvatten denk ik. Heel vreemd. In de voorbereiding speelden we goed, maar daar was vandaag niets van terug te vinden. We werden soms echt overlopen. Laten we nu niet gelijk stellen dat het een hopeloze zaak wordt voor ons. Ik houd het op een totale off-day en volgende week revancheren we ons.”

Hoewel er na één wedstrijd amper conclusies te trekken zijn, worden de contouren van een moeilijk seizoen voor FC Oegstgeest mogelijk al duidelijk. De ploeg verloor maar liefst zeven basisspelers deze zomer en dat waren zeker niet de minsten. Er kwamen ook wat versterkingen, maar zij kunnen het verlies vooralsnog niet opvangen. Van der Salm valt niet te benijden.

Bij TAVV is de situatie juist omgekeerd; er ging niemand weg en er meldden zich geduchte versterkingen. Trainer Frenk van der Kleij kan met een glimlach naar zijn selectie kijken, Zeker een man of vijftien is gelijkwaardig en die luxe had hij vorig jaar niet. Nieuwkomer Doris Boddeke scoorde niet alleen twee keer, maar hij liet ook met zijn effectiviteit en snelheid van grote waarde te kunnen zijn: ,,Bijna de eerste bal die ik kreeg ging erin en dat is een lekker begin natuurlijk. We hebben drie snelle jongens voorin en we lijken nu al ingespeeld. Het liep gesmeerd en we gaven FC Oegstgeest eigenlijk geen schijn van kans. In de eerste helft zetten we ze goed onder druk en in de tweede helft voetbalden we de wedstrijd eigenlijk rustig uit. Of we weer terug gaan keren naar de tweede klasse? Eerlijk gezegd ken ik de tegenstanders niet goed, maar dat we er voor gaan ligt voor de hand.”
TAVV is dit seizoen een te kloppen ploeg zo lijkt het.

TAVV-FC Oegstgeest 6-0 (3-0). 10. Boddeke 1-0, 28. Van der Neut 2-0, 33. Boddeke 3-0, 58. El Mariami 4-0, 72. Straver 5-0, 80. El Mariami 6-0. Scheidsrechter Van Valen.

TAVV: Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Verwoerd, Boddeke (75.Keijzer), Van der Neut, Pieterse (85.Valentijn), El Mariami, Van der Voorn (60. Straver).
FC Oegstgeest: Zandbergen, Lichtenbeld, Groeneveld (46. Smallenbroek), Solleveld, Dijkstra, Van Gent, Nieuwenburg (53. Van der Spek), Van Vliet, Boerma, Van Aarle (46. Bakker), Polet.

Foto’s: Paul Lichtenbeld

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read