dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSoufiane Boukhidous schiet Lugdunum langs FC Oegstgeest

Soufiane Boukhidous schiet Lugdunum langs FC Oegstgeest

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,Als aanvoerder probeer je het team op sleeptouw te nemen en het goede voorbeeld te geven, dat is wel gelukt vandaag.” Alle aanwezigen bij de wedstrijd op de Kikkerpolder zullen zich kunnen vinden in deze woorden van Soufiane Boukhidous. Na het verlies van vorige week wilde Lugdunum zich thuis revancheren tegen FC Oegstgeest. Met een uitslag van 4-1, met vier doelpunten van Boukhidous, mag worden gezegd dat dit gelukt is. FC Oegstgeest is nu na drie wedstrijden nog puntloos na de promotie van vorig seizoen.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Een prachtige steekpass van de van DoCoS overgekomen Adam Atif werd op waarde geschat door Boukhidous. De groenwitten hadden de overhand, maar zagen FC Oegstgeest toch op gelijke hoogte komen. Een afstandsschot van Bob den Hollander werd van richting veranderd, waardoor de bal over doelman Delano van Wanrooij caramboleerde. Daarna speelde zich een fase af zonder grote doelkansen, met een schot van Amgad Elouath als uitzondering.

Na een halfuur spelen scoorde Boukhidous zijn tweede van de wedstrijd. Hij reageerde attent op een rebound. Nog geen vijf minuten later voltooide de Leidse spits zijn hattrick. Na een steekpass omspeelde hij Mitchel Zandbergen vond hij het doel. De grensrechter van de uitploeg stak gedecideerd zijn vlag op omdat hij buitenspel constateerde, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee. Zodoende gingen de ploegen de rust in met een stand van 3-1.

Bas Nieuwenburg vond dat de Oegstgeesters absoluut niet kansloos waren: ,,Het viel allemaal net de verkeerde kant op. We maakten niet lang na de openingstreffer al de gelijkmaker, waarna we hoopten snel de voorsprong te pakken. Nadat zij de 2-1 scoorden, dachten wij dat het nog prima om te draaien was. In de rust spraken we af om, ondanks de 3-1 achterstand, het toch gewoon te blijven proberen. We waren namelijk absoluut niet kansloos in deze pot.”

Na rust zakte Lugdunum iets meer in. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waardoor het aantal kansen kleiner was dan in de eerste helft. Boukhidous scoorde nog wel de 4-1, nadat hij als een echte spits voor zijn man kwam bij een voorzet van Elouath. De hoofdrolspeler was tevreden met het spel van zijn ploeg: ,,We waren de betere ploeg, we pakten het goed op na de slechte wedstrijd van vorige week. Vandaag moesten we dus gewoon winnen, en dat hebben we gedaan met z’n allen. Dat ik er dan vier scoor is mooi mee genomen natuurlijk. Met zes punten uit drie wedstrijden hebben we zeker geen slechte start. Nu moeten we deze lijn doortrekken.”

Nieuwenburg was uiteraard minder tevreden met het resultaat: ,,We gingen er vandaag wel voor, maar na de 4-1 was het echt klaar. Onze start in de derde klasse is nog niet zo goed. We hadden het lastig tegen TAVV en Sporting Leiden. Dit zijn natuurlijk wel ploegen die bovenin gaan meedraaien dit seizoen. Vandaag tegen Lugdunum speelden we niet slecht, dus ik denk dat als we deze lijn doortrekken het wel goed moet komen.”

Lugdunum – FC Oegstgeest 4-1 (3-1). 4. Boukhidous 1-0, 13. Den Hollander 1-1, 31. Boukhidous 2-1, 35. Boukhidous 3-1, 56. Boukhidous 4-1. Scheidsrechter: Streef.

Lugdunum: Van Wanrooij, L. de Haas (57. K. De Haas), Brandt, Van Leeuwen, Bayram, Blazquez, Atif (62. Dijkhuizen), Mouchih, Sebrechts (75. Aalders), Elouath, Boukhidous.

FC Oegstgeest: Zandbergen, T. Polet, Smallenbroek (62. Groeneveld), Gianfiglio, Bakker (68. M. Polet), Van der Spek, Nieuwenburg, Den Hollander, Noordhuis (62. De Bruyn), Van Vliet, Van Gent.

Foto’s: G Du Prie