HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden-TAVV valt in het water

Sporting Leiden-TAVV valt in het water

-

Derde klasse A (zaterdag)- Het was al onzeker of er überhaupt wel afgetrapt kon worden op de Mors, maar bij een herkeuring rong het middaguur kwam er groen licht met de hoop dat er niet teveel neerslag meer zou vallen. Het was of de weergoden mee hielpen, maar op het moment dat er afgetrapt werd kwam de regen alsnog met bakken uit de hemel. De verschillende afdakjes rond het veld kwamen goed van pas en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Ook in de kantine bleef waarschijnlijk een deel van het Leidse publiek hangen, want waar de club uit Ter Aar hun laatste acht wedstrijden in winst omzetten, kwamen de Leidenaars niet verder dan twee schamele puntjes uit de laatste vijf wedstrijden. Zij zagen het onheil wellicht al aankomen.

De bezoekers lieten zich gelijk gelden toen Jeffrey Pieterse met een bekeken schot net buiten het strafschopgebied keeper Andy van der Meulen kansloos liet, maar de bal caramboleerde via de binnenkant van de paal weer het veld in en zo bleef zijn negende treffer in deze competitie uit. Diezelfde Pieterse liet nog een gevaarlijke vrije trap indraaien die door Van der Meulen met zijn voet onschadelijk gemaakt kon worden.

Sporting Leiden liet ook zeker van zich spreken in het eerste half uur. Eerst was het Sipan Khalid die zijn vrijstaande medespeler niet kon bereiken, aangezien zijn laatste pass onzuiver was. Hoogstwaarschijnlijk was het toen al drassige veld daar debet aan, dit was zeker het geval toen Khalid in kansrijke positie de bal niet goed onder controle kon brengen en naast schoot.

Na een minuut of twintig ging de scheidsrechter al in overleg met beide aanvoerders om te kijken of doorgaan nog verantwoord was. In de 34ste minuut had hij geen overleg meer nodig en staakte direct de wedstrijd. TAVV’er Kevin van Wijk”,,Er ontstonden al plassen op het veld en wij kunnen er goed mee leven dat de scheidsrechter het welletjes vond.”

Als het aan de KNVB ligt wordt de wedstrijd volgende week al ingehaald, maar beide verenigingen halen liever later in. Wordt vervolgd…..

Sporting Leiden-TAVV, gestaakt in de 34ste minuut bij 0-0. Scheidsrechter: Bosschieter

Opstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Devilee, Magab, Khalid, Harfaoui, Aulic, Van der Meel, Mink, Heemskerk (20. Coll-Reig).

Opstelling TAVV: E. Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto, Konings, Verwoerd, Straver, J. Pieterse, Modderaar, Van der Neut, Looyestijn.