Derde klasse A Hoog (zondag)- Morgenavond worden de resterende drie minuten uitgespeeld van het treffen tussen Nicolaas Boys en Sporting Leiden. Naast de reguliere tijd was er in de eerste uitgave van dit duel het nodige oponthoud dus er zal wat extra tijd bijkomen. Het duel werd vlak voor tijd gestaakt na tumult rondom een rode kaart voor de bezoekers. De tussenstand is 1-1 en aan die score hebben beide ploegen weinig.

Matthijs Egberts, Finn Janmaat en Menno Moerdijk zullen op deze avond bij de thuisclub niet in actie mogen komen, daar zij in de eerdere ontmoeting werden gewisseld. Daarentegen staat het helemaal vrij om elf andere spelers in te zetten voor deze partij (bron 0172 Sport).

Voor Sporting Leiden staan Delano van Wanrooij, Jordy Heemskerk, Mike Filippo en Gloire Kalangu op scherp vanwege een gele kaart opgelopen in de eerder gespeelde 87 minuten. Daarnaast mogen de Leidenaren Trogilio Pinas, Ferry van Leeuwen, Koos de Haas en Gökhan Yazici niet opstellen. Sporting Leiden begint vanwege de rode kaart in ondertal aan dit restant. De wedstrijd begint met een vrije trap op het helft van Nicolaas Boys in het voordeel van de Nieuwveners.

Sporting Leiden is kansloos voor rechtstreekse promotie, maar kan nog wel nacompetitievoetbal halen. Bij de Leidse ploeg vervangt Henk Brandt Kevin Wassenaar als trainer op de bank.

Foto: met dank aan Kees Verhaar