HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) bindt ook Nieuwkoop aan de zegekar, hoofdrol Sipan Khalid

Sporting Leiden (za) bindt ook Nieuwkoop aan de zegekar, hoofdrol Sipan Khalid

-

Derde klasse A (zaterdag)-Sporting Leiden kent een uiterst voortvarende start van de competitie. De eerste twee wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen, zonder dat de ploeg een tegendoelpunt te verwerken kreeg. Optimisme alom dus bij de Morschploeg. Dit weekend ging de ploeg van trainer Cees van Tongeren op bezoek bij Nieuwkoop. Ondanks een slap begin van de Leidenaren werd er toch gewonnen: 2-3.

De van Meerburg overgekomen Aymen Mizab viel halverwege de eerste helft uit met een liesblessure. Zijn ploeg keek op dat moment tegen een 2-0 achterstand aan. Aan de hand van scherpschutter Sipan Khalid zag hij hoe de wedstrijd werd omgebogen in een 2-3 overwinning.

Mizab over de wedstrijd: ,,We begonnen dramatisch slap. Van alles wat er voor de wedstrijd was afgesproken kwam werkelijk niets terecht. Onze tegenstander kon vrijuit voetballen en daar maakten ze ook gebruik van. In de omschakeling werd er door ons te traag gereageerd waardoor we al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwamen. Ook hierna kwamen we niet in ons spel omdat Nieuwkoop ons spel ontregelde. Dat deden ze goed waardoor we meer en meer tegen onszelf speelden. Echte grote kansen van onze kant waren er de eerste helft dan ook niet. Op slag van rust verdubbelden zij de score. Uit een vrije trap werd er prima en onhoudbaar binnengeschoten. De 2-0 achterstand waarmee de rust werd ingegaan, was volledig aan onszelf te wijten.”

Sipan Khalid scoorde her en der in het verleden al veel, maar bij Sporting is het nu al drie weekenden raak

De aanvaller over de compleet andere tweede helft: ,,Onze trainer benadrukte tijdens de onderbreking dat er geconcentreerd vanuit de organisatie gevoetbald moest worden. Het team werd op scherp gezet en met frisse moed kwamen de jongens uit de kleedkamer. We bleven rustig aan de bal en zochten geduldig naar de openingen. Na een kwartier werd Khalid door een goede steekbal vrijgezet en scoorde de aansluitingstreffer. De mouwen werden verder opgestroopt en een paar minuten later viel de gelijkmaker. Wederom was het Khalid die ditmaal goed de diepte in werd gestuurd en droog binnenschoot. We hadden onze opponent waar we ze hebben wilden en gingen op jacht naar de winnende treffer. En wie anders dan Khalid schoot ons team op voorsprong. Wederom benutte hij zijn snelheid goed en liet de Nieuwkoopse defensie kansloos. De wedstrijd werd gedecideerd uitgespeeld waardoor we dus ongeslagen blijven. Goed om te zien, dat we behalve dat we goed kunnen voetballen ook veerkracht kunnen tonen. Dat is fijn te weten voor de rest van de competitie.”

Sporting Leiden, dat bij 2-0 nog wel geluk had dat een inzet op de paal belandde van de thuisploeg, is door deze overwinning gedeeld koploper met Alphia. De ploeg uit Alphen aan den Rijn won tegen Oudewater met 1-5. Beide teams hebben nog geen puntenverlies geleden. Volgende week spelen de Morschbewoners thuis tegen het sterke Be Fair. Een wedstrijd om naar uit te kijken. En Khalid? Die heeft ondertussen negen keer gescoord via drie (valse) hattricks. Je kunt minder goed aan een seizoen beginnen.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Coll Reigh, Heemskerk, Van Egmond, Te Hennepe, Harfaoui, Hamelink, Mink, Khalid, Mizab, Devilee.