HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) blijft tobben, Oudewater wint in Leiden

Sporting Leiden (za) blijft tobben, Oudewater wint in Leiden

-

Derde klasse A (zaterdag) – In een heerlijk najaarszonnetje was er in het eerste kwartier weinig te beleven in de wedstrijd tussen Sporting Leiden en Oudewater en bleef het verschil op de ranglijst, in het voordeel van de Morsbewoners, goed verborgen. November 2019 zal geen prominente plaats gaan hebben in de nog zo korte geschiedenis van de fusieclub, want met twee gelijke spelen en het 3-0 verlies van vorige week bij Alphia deed de prima seizoenstart behoorlijk verbleken. De misser van deze zaterdagmiddag droeg daar nog eens aan bij.

Na een kwartier ontbrandde de wedstrijd. Eerst maakte Sipan Khalid bijna zijn elfde treffer van het seizoen, maar de aanvaller kopte van dichtbij in het zijnet. Een paar minuten later kon Andy van der Meulen nog redding brengen toen de bezoekers gevaarlijk doorkwamen. De 22e minuut bleek een cruciale te worden: eerst kreeg Erik Bakker een megakans, de keeper verwerkte de voorzet van Elroy Lammers niet goed en Bakker schoot de bal vanaf vijf meter over het doel. Bij de daaropvolgende aanval van Oudewater werd de bal na een scrimmage tegen een Leidse hand geschoten en werd de daaropvolgende penalty beheerst ingeschoten door Wouter van Sprundel 0-1.

In plaats van de bevrijdende voorsprong keek de toch al zo geplaagde thuisploeg opeens tegen een achterstand aan. Sporting werd voor rust eigenlijk alleen nog gevaarlijk toen een voorzet van Bakker bijna in eigen doel werd gewerkt. Vlak voor rust kreeg Oudewater zijn tweede penalty, al ging daar nog wel het een en ander aan vooraf. Eerst kwam Van der Meulen een beetje onbesuisd uit zijn doel. De leidsman liet voordeel gelden en de bal leek over de doellijn te gaan. De grensrechter vlagde niet en aangezien er nog geen doellijntechnologie aanwezig is op Sportcomplex Morsch gaf de scheidsrechter alsnog een penalty. In tegenstelling tot de openingstreffer schoot Van Sprundel nu tegen de paal.

Ondanks deze opsteker kreeg Oudewater pal na rust weer een grote kans. Wederom hield Van der Meulen zijn ploeg in de wedstrijd. Oudewater ging slecht om met de geboden ruimte en zo had Ronald Mink alleen tegen een voorzet aan hoeven lopen en was de gelijkmaker een feit geweest. De meeste toeschouwers dachten even later de gelijkmaker te zien, maar de fraaie vrije trap van Khalid ging net naast en de bal lag niet in het net maar achter het doel.

De ploeg uit de vorige woonplaats van Johan Derksen bleef de beste kansen krijgen en de 0-2 uit een goede counter was dan ook geen verrassing. Aanvoerder Jeroen van Egmond na afloop van de verloren wedstrijd: ,,We zitten al een tijdje in een dip en vandaag was het ook zeker matig, alleen moet het ook even meezitten. We hadden ook op voorsprong kunnen komen en we hebben ook kansen gehad om weer in de wedstrijd te geraken, maar het zit even niet mee. We hebben nog alle kans om ons nog te plaatsen voor de nacompetitie. De wedstrijd van volgende week tegen Lugdunum is een mooie derby en een uitstekend moment om het tij te keren. Voor die wedstrijd hoeft niemand ons te motiveren.”

Door slechts twee punten uit de laatste vier wedstrijden te halen heeft Sporting Leiden de achterstand op de ploeg op de eerste plaats, TAVV, inmiddels zien oplopen tot tien punten. Wie had dat eind oktober gedacht?

Sporting Leiden-Oudewater 0-2 (0-1). 23. Van Sprundel 0-1, 80. De Vos 0-2. Scheidsrechter: Van Egmond.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Te Hennepe, Hamelink, Khalid, Lammers, Bakker (65. Mizab), Van der Meel (75. Harfaoui), Mink, Coll-Reig (50. Fokkema).

Basisopstelling Oudewater: Van der Neut, J. Anbergen, Miltenburg, Boele, La Lau, Van Sprundel, I. Anbergen, Goes, Rietveld, Venhof, De Ruyter.