Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden heeft op de slotdag slechte zaken gedaan. De ploeg van Cees van Tongeren verloor van het al gedegradeerde NSV’46 (5-2) na een bijzonder povere vertoning van Leidse kant en zag VVSB voorbij komen (3-1 winst op Be Fair) op de ranglijst. De fusieploeg eindigde daardoor als vijfde. Over het gehele seizoen genomen is Van Tongeren tevreden, maar over de prestatie op de zesentwintigste speeldag was hij bepaald minder te spreken.

,,Ik had eigenlijk maar 1 boodschap voor het team en dat was om nog eenmaal de mouwen op te stropen. Ik wilde een waardig afscheid voor onze verzorger, Lou Honsbeek, en de naar een lager team verkassende Jeroen van Hooidonk. Helaas is er aan dat verzoek geen gehoor gegeven. Na twintig minuten was de wedstrijd met 3-0 gelopen. Vervolgens werd het een hele lange middag en dat deed pijn. Met drie nederlagen op rij is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan en dat is jammer. Maar goed; de positie op de ranglijst mag er zijn en we hebben onze doelstellingen behaald.”

Erik Bakker deed bij een 4-0 achterstand iets terug en Van Hooidonk scoorde nog bij zijn afscheid. Dat was de 5-2. Voor het overige baalde Van Tongeren ook nog over vertrekkende spelers. ,,Ik wil daar niet teveel woorden aan vuil maken, maar bij mij is een ja-woord ook echt een ja-woord. Voor bepaalde spelers geldt dat kennelijk niet en dat vind ik slecht te verteren. Verder gun ik iedereen het beste.”

Later in de week zal de spelerscarrousel weer zijn aangepast en zullen de twee vertrekkende spelers worden genoemd.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Wansink, Fokkema, Van Egmond, Van Hooidonk, Hamelink, Lammers, Van der Meel, Bakker, Middelkoop, Devilee.