HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (za) paar maten te groot voor VVC: 7-0

Sporting Leiden (za) paar maten te groot voor VVC: 7-0

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,7-0 winnen, beter kan je niet beginnen.” De woorden van Sipan Khalid vatten de competitiestart van Sporting Leiden perfect samen. VVC was zaterdagmiddag de eerste tegenstander van de Leidenaren. De club uit Nieuw-Vennep was een onbekende tegenstander voor de ploeg van trainer Cees van Tongeren, daar deze vorig jaar nog uitkwam in district West 1. Sporting Leiden zette de goede lijn van vorig seizoen grotendeels door in de beker en lijkt dit nu ook in de competitie te doen. Bij rust stond er al een stand van 5-0 op het scorebord, deze werd na rust uitgebouwd naar 7-0.

,,Vorige week speelden we een goede wedstrijd tegen SEV”, vervolgt Khalid, ,,dat gaf veel zelfvertrouwen. We speelden lekker, het is duidelijk dat we een goede selectie hebben. Verdedigend staat het goed en aanvallend kunnen we heel veel brengen.” Dit werd in het begin van de wedstrijd meteen duidelijk. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van VVC. De verdediging van de bezoekers had het bijzonder lastig met de rappe aanvallers van Sporting Leiden. Khalid en Aymen Mizab werden veelal de diepte in gestuurd door de middenvelders, waardoor zij veelal in scoringspositie kwamen. Naast Mizab (tweemaal) en Khalid deden ook Yannick van der Meel en Pau Coll Reig een duit in het zakje. Een ruststand van 5-0 deed volledig recht aan de verhoudingen op het veld.

,,In de rust gaf onze trainer aan dat we niet te vroeg moesten juichen. We hebben vorig jaar wel meegemaakt dat we ook ruim voor stonden, maar dat het na rust heel slecht ging. 5-0 is daarentegen wel een hele grote marge, dus dat mochten we natuurlijk nooit weggeven. We spraken af met elkaar om lekker door te voetballen in de tweede helft. Na rust komen er altijd meer ruimtes en met onze snelle aanvallers moeten we daar gebruik van maken.” In de tweede helft bleef Sporting Leiden het veldoverwicht houden. Mede door een penalty, die zonder enig gemor werd geaccepteerd door de VVC-verdediging, completeerde Khalid zijn hattrick.

Door deze doelpuntenregen gaat Sporting Leiden meteen aan kop in de derde klasse A. Een voortreffelijk begin van de competitie, maar Khalid blijft realistisch: ,,Het is een beetje te vroeg om te zeggen dat we kampioen willen worden, ook voor de club zelf. Maar als we dat kunnen, gaan we er zeker voor natuurlijk. We willen sowieso bovenin gaan meedraaien en ons uiteindelijk focussen op een periodetitel. Al met al hebben we laten zien dat er veel kwaliteit in de ploeg zit.” De Morsbewoners mogen zich nu op gaan maken voor de uitwedstrijd tegen promovendus FC Oegstgeest. Voor Adil Harfaoui betekent dit al vroeg in het seizoen een weerzien met zijn oude ploeg op de Voscuyl. De FC ging hard onderuit op bezoek bij TAVV.

Sporting Leiden – VVC 7-0 (5-0) 9. Mizab 1-0, 15. Mizab 2-0, 34. Van der Meel 3-0, 45. Coll Reig 4-0, 45+2. Khalid 5-0, 55. Khalid 6-0, 80. Khalid 7-0. Scheidsrechter: Lindhout.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Coll Reig, Heemskerk (59. Fokkema), Van Egmond, Aulic, Mink, Devilee, Van der Meel (34. Hamelink), Lammers, Khalid, Mizab (71. Harfaoui).

Foto’s: Jan van der Lubbe (een fotoserie volgt nog)