Derde klasse A Hoog (zondag)- Fusieclub Sporting Leiden wilde dolgraag naar de tweede klasse. Dat werd al het gehele seizoen uitgesproken. De Leidenaren plaatsten zich overtuigend voor de derde klasse Hoog en gingen daar voortvarend van start. Ondertussen is de klad erin gekomen en dat maakt dat RKDES en ASC, de nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks, ver weg zijn. Zeker na afgelopen zondagmiddag. De ploeg van Kevin Wassenaar verloor op eigen veld van DONK (0-3). De ploeg uit Gouda klom over Sporting heen, dat nu terug te vinden is op de vijfde plaats. De nacompetitie zit er nog wel in, maar er is dringend behoefte aan een Leidse zege.

Middenvelder Gloire Kalangu over de wedstrijd. ,,Binnen enkele minuten kwamen we al op achterstand. Een vrije trap vanaf rechts werd met links in de kruising geschoten. Gelukkig herpakten we ons wel snel en ik ben van mening dat we eigenlijk bij rust voor hadden moeten staan. We kregen diverse grote kansen, maar de afwerking liet te wensen over.We hebben een tijd gehad dat we makkelijk scoorden, maar de laatste tijd lukt dat niet echt goed. We missen Gökhan Yazici in de spits. Niet allen om zijn doelpunten, maar ook als aanjager. Toch ben ik van mening dat er ook nu een heel behoorlijk elftal binnen de lijnen stond, maar je moet de kansen nu eenmaal benutten.”

In de tweede helft kwam Sporting bepaald minder voor de dag. DONK profiteerde daar dankbaar van en liep uit naar 0-2 en 0-3. Kalangu: ,,Bij 0-1 gingen we al druk zetten, maar daardoor ontstonden er veel ruimtes. Als de tegenstander dan nog eens scoort, wordt het wel heel lastig. We moesten nog meer gaan forceren en in het laatste kwartier zag je ook wel terug dat we geknakt waren. DONK kon natuurlijk counteren en vervolgens kregen we dus nog een goal tegen.”

Vooral na de winterstop krijgt de ex-speler van Roodenburg veel basisplaatsen. Kalangu gelooft nog wel dat er wat te halen valt voor zijn ploeg. ,,De eerste twee plekken kunnen we vergeten, maar de derde, vierde en vijfde plaats zijn nog haalbaar. Dat zou nacompetitievoetbal betekenen. Het is een omweg, maar als het lukt is dat ook prima. De derde klasse gaat achteruit in kwaliteit, omdat veel clubs verkassen naar de zaterdag. Het zou dus een mooi moment zijn om de stap naar de tweede klasse te kunnen maken. Dan zullen we echter wel moeten gaan winnen. We gaan komend weekend naar Blijdorp en bij verlies gaan ook zij ons voorbij. We zullen dus op moeten staan en door de zure appel heen moeten bijten om onszelf weer kansrijk te maken voor promotie.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Berdai, Heemskerk, D. Maaskant, J. Maaskant, Kalangu, Mink, Habraken, De Haas, Pinas, Filippo.