HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (zo) maakt het zichzelf lastig en verliest (0-2)

Sporting Leiden (zo) maakt het zichzelf lastig en verliest (0-2)

-

Derde klasse A (zondag)- Sporting Leiden heeft zichzelf in de eerste wedstrijd na de winterstop geen goede dienst bewezen. De Morsbewoners verloren thuis met 0-2 van Nicolaas Boys en zullen de komende drie wedstrijden nog vol aan de bak moeten om het felbegeerde ticket in de promotiepoule te bemachtigen. Sporting Leiden staat, met nog drie wedstrijden te spelen, met 19 punten uit 11 wedstrijden nu op de zesde plaats. Deze klassering zou voor de Leidenaren nét voldoende zijn voor kwalificatie voor de competitie met de beste ploegen van de derde klasse, die medio februari begint.

De toeschouwers die gisteren de moeite hadden genomen om plaats te nemen langs de lijn, zullen zich vast hebben afgevraagd of dit wel de beste plek was van het Morscomplex. Terwijl in de warme kantine van Sporting Leiden het ene na het andere doelpunt van de Klassieker werd bejubeld, moest het publiek zich in de kou behelpen met het geploeter van beide ploegen. Een goede combinatie was gisteren een schaars goed en ook voor de doelen was in de eerste helft niet veel te beleven. Beide keepers hoefden voor rust nauwelijks in actie te komen en de 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Na rust was het vrijwel direct raak. Nicolaas Boys-aanvaller Dirk Teunissen liet de goed debuterende Sporting Leiden keeper Van Wanrooij met een droog schot van dichtbij kansloos (0-1). De thuisploeg was hierna danig van slag en niet veel later moest Van Wanrooij opnieuw vissen. De op de rechterkant doorgebroken Jim Janmaat gaf de bal scherp voor, waarna de ongelukkige Henk Brandt de bal in eigen doel werkte (0-2).

In de tussentijd moest de thuisploeg ook nog een andere tegenslag verwerken toen Mo Abassi, net ingevallen, na een onbesuisde actie het veld  moest verlaten. Met tien tegen elf probeerde de thuisploeg nog wel de aansluitingstreffer te maken maar Nicolaas Boys-doelman Tim Stouten werd in het resterende deel van de wedstrijd nauwelijks meer in verlegenheid gebracht. Zo bleef het dus bij 0-2 voor de bezoekers, een resultaat dat op basis van de tweede helft  zeker verdiend te noemen was.

Sporting Leiden-trainer Kevin Wassenaar was uiteraard teleurgesteld over het resultaat, maar was vooral niet te bespreken over het spel en onmacht van zijn ploeg. De gastheren speelden erg onsamenhangend en van het bij vlagen goede spel van voor de winterstop was zondag niet veel meer over.

De Leidenaar denkt wel te weten wat daar de oorzaak van is. Wassenaar: ,, De laatste tijd is de trainingsopkomst erg matig. Sommige jongens kunnen door werk niet trainen, maar door omstandigheden (schorsing, vakanties en blessures van andere spelers), moet ik vandaag toch een beroep op hen doen. Het laatste half uur staan er noodgedwongen vier spelers in het veld, die deze week niet hebben getraind. Als je dan met 0-2 achterstaat en je wilt wat forceren, dan merk je gewoon dat we kracht tekort komen. Het zal de komende weken echt anders moeten, want op deze manier heb je niets in de promotiepoule te zoeken. Het was vandaag zwaar onder de maat. We hebben het nog in eigen hand, maar op deze manier maken we het onszelf wel erg lastig’’, aldus de licht aangeslagen oefenmeester. Zondag staat Sporting Leiden een lastige uitwedstrijd bij Voorschoten 97 te wachten, waarna nog twee thuisbeurten tegen MMO en Aalsmeer volgen.

Sporting Leiden – Nicolaas Boys 0-2 (0-0). 50. Teunissen 0-1, 55. Brandt 0-2 (e.d). Scheidsrechter: Van der Ploeg. Toeschouwers: 100.

Opstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Mink, Habraken, (47. El Abassi), Kromwijk, Van Leeuwen, Heemskerk, D. Maaskant, Yazici, Berdai (71.Karpuz), Bonte, Brandt (62. De Haas).

Opstelling Nicolaas Boys: Stouten, Hoogeveen, Burgmeijer, Van Veen, Egberts, J.Janmaat, Teunissen, J. Verkerk, R. Verkerk, De Groot, Verlaan