HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (zo) onderuit in ‘6-minutenwedstrijd’ bij Nicolaas Boys (3-1)

Sporting Leiden (zo) onderuit in ‘6-minutenwedstrijd’ bij Nicolaas Boys (3-1)

-

Derde klasse A Hoog (zondag)- Sporting Leiden toog dinsdagavond naar Nieuwveen om de in april gestaakte wedstrijd, na 84 minuten bij een 1-1 stand, tegen Nicolaas Boys uit te spelen. De Leidenaren moesten, vanwege de rode kaart van Sporting Leiden–aanvaller Gökhan Yazici, de resterende 6 minuten met tien man spelen. Nicolaas Boys wist, dankzij een uitglijder in de Leidse defensie, bijna direct  na de hervatting van de numerieke meerderheid te profiteren en troffen vlak voor tijd nogmaals het doel van de bezoekers (3-1).

Sporting Leiden-trainer Henk Brandt was kort na afloop nog steeds beduusd over het verloop van deze ‘mini-wedstrijd’. Brandt: ,, We weten dat we de laatste zes minuten met een mannetje minder moeten spelen en spreken met elkaar af om in ieder geval met een punt naar Leiden terug te keren, maar in no time valt die goal al. Daarna proberen we toch nog een doelpunt te forceren en krijgen via een kopbal van Danny Maaskant nog een goede kans op de gelijkmaker, maar die bal gaat er dan net niet in. Dat die laatste goal nog valt, daar til ik minder zwaar aan. We willen er als staf (interim-trainer Brandt wordt de laatste wedstrijden van het seizoen geassisteerd door Michael Sels, SN) alles aan doen om toch nog de nacompetitie te halen, maar het is duidelijk dat het resultaat van vanavond een grote deceptie is. We zullen de laatste drie wedstrijden vol aan de bak moeten om nog een kans op de p/d-wedstrijden te houden, maar dat besef zal echt bij iedereen aanwezig moeten zijn’’, aldus de nog steeds strijdvaardige Leidenaar.

Komende zondag ontvangt Sporting Leiden MSV’19 uit Montfoort. De bezoekers staan op drie punten achterstand van de Morsbewoners.