Derde klasse A Hoog (zondag) – ,,Als we zo het hele seizoen hadden gespeeld met deze inzet, knokkend voor elkaar dan had er minstens de nacompetitie voor de tweede klasse ingezeten”, liet Sporting Leiden-aanvaller Koos de Haas na afloop van de dik verdiende 5-0 thuiszege op Voorschoten’97 weten. Mike Nikic, vleugelaanvaller van de uitploeg was er duidelijk in: ,,We wisten dat we met hele grote cijfers moesten winnen en dat de nummers elf en tien stevig moesten verliezen om de nacompetitie te ontlopen. Sta je binnen tien minuten achter dan weet je snel dat het allerbelangrijkste is om zonder onnodige kaarten en blessures deze wedstrijd uit te spelen. En daarbij werden we ook volledig overklast door hun middenveld.”

Met een zevende plek voor de Leidse ploeg met 13 uit 10 was er niets meer te behalen deze competitie dan het seizoen voor iedereen netjes af te sluiten. De twaalfde en laatste plek voor Voorschoten’97 met 5 uit 10 was moeilijk om te zetten in een hogere positie dus hoe zou deze laatste competitiewedstrijd gaan verlopen? De Haas: ,,We stonden zondagmorgen met maar tien man en ook al was ik geblesseerd, met wat pijnstillers en de tape strak om de enkels ben ik toch het veld in gegaan om de jongens niet in de steek te laten. En we hebben deze laatste pot gewoon laten zien wat we kunnen. We waren negentig minuten echt de bovenliggende partij.”

Nikic: ,,Wij stonden niet goed en Sporting Leiden was op het middenveld heer en meester met die Giovanni Koelink als absolute uitblinker. Wat een geweldige speler is dat toch met een heerlijk linkerbeen.” Het waren Danny Maaskant, na een actie van De Haas, en Mike Filippo die voor een 2-0 ruststand zorgden, mede doordat Nikic kort voor rust een dot van een kans niet kon verzilveren. Na rust waren het De Haas, Koelink en tot slot Mo Abassi die voor de dik verdiende 5-0 eindstand zorgden.

Bij Sporting Leiden gaat er in de selectie het nodige veranderen en ook De Haas verruilt van club: ,,Ik ga naar Lugdunum en ik hoop dat ze het gaan redden in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. Ik kijk er naar uit. Maar belangrijk is dat we het seizoen nu goed hebben afgesloten.” Voor de geel-groenen uit Voorschoten volgt er nog een ‘toetje’ in de vorm van de nacompetitie. Nikic: ,,HWD uit Rotterdam is onze eerste tegenstander, maar meer weet ik er niet van. Wel dat we er zullen staan met z’n allen om de drie punten te pakken. Ik ben er klaar voor.”

Sporting Leiden (zo) – Voorschoten’97 5-0 (2-0). D. Maaskant 1-0, Filippo 2-0, De Haas  3-0, Koelink 4-0, Abassi 5-0.