HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (zo) van de hatelijke nul af

Sporting Leiden (zo) van de hatelijke nul af

-

Derde klasse A (zondag)- Sporting Leiden heeft een zware eerste periode achter de rug. De eerste zeven wedstrijden van het seizoen werden allemaal verloren. De zondagtak van de fusieclub hoopte deze zondagmiddag de rug te rechten tegen Van Nispen, een ploeg die ook nog niet kon overtuigen. Een mooie kans dus voor de ploeg van Charl van Goozen en Mark Cerdijn, die uiteindelijk met beide handen werd aangegrepen. De Leidenaren wonnen met 2-1, waardoor de eerste driepunter van het seizoen een feit is.

De blauwhemden begonnen fel aan de wedstrijd, het was duidelijk dat de wil om te winnen aanwezig was op Sportpark Morsch II. De thuisploeg kwam echter wel op achterstand, lichtelijk tegen de verhouding in. Sporting Leiden liet zich hier intussen niet door uit het veld slaan. Het middenveld bleef de buitenspelers zoeken, zonder dat ze zich lieten verleiden tot de lange bal. Kort voor rust kwamen de Leidenaren terecht op gelijke hoogte. De vrije trap van Ralph Pijls werd geschampt door de verdediging van de geelroden, doelman Rien de Jong kansloos achterlatend.

Het bleef echter niet bij dit doelpunt. Kort na de gelijkmaker werd Tijs Bonte de diepte in gestuurd, waarna de snelle buitenspeler onreglementair werd afgestopt. De daaropvolgende penalty werd feilloos ingeschoten door Pijls. Zodoende kon Sporting Leiden met een voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft had Sporting meerdere mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Kansen van Trogillio Pinas en Rob van Noort werden echter niet afgemaakt. Cerdijn was na afloop opgelucht dat de gemiste kansen zijn ploeg niet de das om deden: ,,We hebben in de tweede helft vier kansen gehad waarmee we de wedstrijd wel echt moesten beslissen. Aan het einde van de wedstrijd knokten we er met z’n allen voor en daarom wonnen we gelukkig wel. Dat is hoe we het willen zien, maar dat hebben we dit seizoen nog niet vaak gezien.”

Van Nispen kwam in de tweede helft een aantal keer in de buurt van doelman Danny van Leeuwen, maar verder dan een schot op de paal kwamen de bezoekers niet. De eerste overwinning van Sporting Leiden is er een waar lang op gewacht is, maar daardoor ook juist goed voelt volgens Cerdijn: ,,We waren echt aan een overwinning toe. We hebben er hard voor gevochten, een compliment aan de hele groep. Volgende week spelen we tegen concurrent Nicolaas Boys, dus dat is een mooi moment om deze lijn door te trekken. Als we dan met dezelfde instelling spelen als vandaag, moet dat zeker kunnen.”

Sporting Leiden – Van Nispen 2-1 (2-1) 28. Noltenius van Elsbroek 0-1, 42. Pijls 1-1, 45. Pijls 2-1 (strafschop). Scheidsrechter: Van Booma.

Sporting Leiden: D. Van Leeuwen, Abassi, Mink, Van Zoelen, Pracht, F. Van Leeuwen, Pijls, Maaskant, Bonte (63. Melis), Pinas (79. Kamphues), Van Noort (75. Mkaddem).

Van Nispen: De Jong, Vink, D. Van der Linden, K. Van der Linden, Van Haaster, B. Zonneveld (46. Van der Voort), Damen, Oostdam, Van der Geest, Noltenius van Elsbroek (74. Riel), C. Zonnveld (65. Duivenvoorde).