Derde klasse A (hoog)- Sporting Leiden had tot gistermiddag nog de kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De promotiekansen zijn echter compleet verkeken na de 2-1 nederlaag tegen HOV/ DJSCR. De fusieclub kan zich volledig gaan richten op het volgende seizoen.

Henk Brandt nam het stokje enkele weken geleden over van Kevin Wassenaar en hij trachtte in de voorbije weken zijn manschappen nog op scherp te krijgen voor de laatste reeks wedstrijden. In Rotterdam startte zijn ploeg nog alleraardigst, maar uiteindelijk werd het kaarsje gedoofd. Brandt: ,,Ik heb vijftien minuten goed voetbal gezien en kreeg vertrouwen dat we drie punten zouden kunnen gaan meenemen. Helaas kwamen we op achterstand door een communicatiestoornis, waar hun spits gretig van profiteerde. Daarna hebben we de aanval gezocht en daarvoor werden we beloond. Uit een scrimmage maakte Ferry van Leeuwen de gelijkmaker. Dat was gezien de verhoudingen op het veld ook een verdiende treffer van onze kant. Later maakte Van Leeuwen er 1-2 van, maar die goal werd afgekeurd. Er was echter geen sprake van buitenspel. Dit was een lachertje.”

Sporting voelde zich benadeeld, maar bleef ook na de rust de aanval zoeken omdat winst nodig was om een kans te behouden. In aanvallend opzicht werd er een mannetje bijgezet en achterin gingen de gasten 1 op 1 spelen. Slordig balverlies leidde de 2-1 in en dat bleek de doodsteek te zijn voor de Leidenaren. ,,We konden na de achterstand geen nieuwe vuist maken. Het is jammer dat we deze pot onnodig hebben verloren. We blijven nu op zeker derdeklasser. Ik blijf zeggen dat er dit seizoen meer in had gezeten, maar de feiten liggen anders.”

Volgend seizoen zal Brandt niet meer werkzaam zijn voor Sporting. ,,Ik ben vorige week dinsdag rond gekomen bij UVS. Ik ga daar als assistent-trainer aan de slag. Bij FC Rijnland en Sporting heb ik het altijd naar mijn zin gehad, maar soms is een mens toe aan wat anders. Ik sprak al met de nieuwe trainer en zijn visie sprak mij wel aan. Bij UVS kunnen er zeker nog stappen worden gemaakt en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

De meest opvallende naam bij Sporting in de basis was overigens die van Mike Siebert. Hij maakte na lange tijd afwezigheid weer zijn debuut in de hoofdmacht. Bij de bezoekers ontbraken veel vaste basisspelers in het duel met HOV.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Van Leeuwen, Siebert, Heemskerk, Pracht, Habraken, Koelink, Mink, Bonte, Filippo, Abassi.