dinsdag, april 23, 2024
HomedistrictsbekerDistrictsbeker: Sporting Leiden (za) pas na rust langs FC Boshuizen (za): 1-3

Districtsbeker: Sporting Leiden (za) pas na rust langs FC Boshuizen (za): 1-3

-

Districtsbeker- Op de Boshuizerkade stond zaterdagmiddag een echte Leidse derby op het programma. Sporting Leiden kwam op bezoek bij de dit seizoen opgerichte zaterdagtak van FC Boshuizen. De geelblauwen debuteren in de vierde klasse, de bezoekers spelen net als vorig jaar in de derde klasse. Ondanks dit verschil was het voor de ploeg van trainer Cees van Tongeren geen makkelijke middag. Mede door twee gemiste penalty’s in de eerste helft kwam de uitploeg nog behoorlijk in het gedrang. In de tweede helft hadden de bezoekers de overhand, wat leidde tot een 1-3 overwinning.

Beide ploegen verloren de eerste bekerwedstrijd, waardoor er op deze speeldag gewonnen moest worden om nog enig uitzicht te houden op bekersucces. Kansen waren er in het begin over en weer, benut werden deze echter niet. Na ruim een kwartier spelen werd Sipan Khalid gevloerd in het zestienmetergebied van FC Boshuizen, waarna de spits zelf de strafschop opeiste. Zijn poging werd echter gekeerd. Niet veel later kreeg Khalid een herkansing. De goed leidende scheidsrechter constateerde dat er werd vastgehouden, waardoor de bal nogmaals op de stip kwam te liggen. Khalid ging weer achter de bal staan, maar schoot ditmaal naast. Sporting Leiden maakte het zichzelf zo onnodig lastig.

Sporting Leiden-aanvoerder Jeroen van Egmond merkte al snel dat de drie punten niet zomaar meegenomen konden worden naar de Mors: ,,We zijn nog wel zoekende, mede doordat we een aantal nieuwe spelers hebben. In het begin kwamen we de afspraken nog niet goed na. En als die twee penalty’s erin gaan, voetbal je ook een stuk makkelijker. Door het missen van de strafschoppen begonnen we een beetje tegen onszelf te voetballen.”

In de tweede helft kwam er aan beide kanten meer ruimte. Dit leidde tot meer kansen voor zowel FC Boshuizen als Sporting Leiden. De snelle aanvalslinie van de thuisploeg zorgde voor veel gevaar, maar doelman Colin Oudenaarden en zijn verdediging lieten geen steken vallen. Na ruim tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Joeri Devilee. Niet veel later verdubbelden de Morsbewoners de voorsprong. Elroy Lammers kwam buiten het strafschopgebied aan de bal en haalde verwoestend uit. De bal vloog de kruising in, terwijl de defensie van FC Boshuizen er slechts naar kon kijken. Leoluca de Rubentis leek de spanning in de wedstrijd terug te brengen nadat hij Oudenaarden verschalkte, maar al snel gooide Khalid de wedstrijd aan de andere kant in het slot. Sporting Leiden keerde met drie punten terug naar de Mors en kan zich opmaken voor de laatste poulewedstrijd tegen en bij het Leidschendamse SEV.

Sporting Leiden kan terugkijken op een overwegend mooi vorig seizoen, waarin de nacompetitie nipt werd misgelopen. Een vijfde plek was een tevredenstellend resultaat en smaakt naar meer in het komende seizoen, vindt ook Van Egmond: ,,Het is een zware competitie, misschien zelfs zwaarder dan vorig jaar. We proberen wel voor promotie te gaan. Vorig jaar is dat net niet gelukt, maar nacompetitiewedstrijden spelen lijkt me mooi.”

FC Boshuizen – Sporting Leiden 1-3 (0-0) 57. Devilee 0-1, 66. Lammers 0-2, 77. De Rubentis 1-2, 83. Khalid 1-3.