HomeZaterdagDerde klasseStefan Sleijser (SJZ): ,,Met 25 minuten goed voetbal win je echt niet!”

Stefan Sleijser (SJZ): ,,Met 25 minuten goed voetbal win je echt niet!”

-

SDerde klasse A (zondag) – ,,We begonnen 25 minuten echt goed tegen het Haagse Graaf Willem II VAC, die net als wij met 15 uit 11 ook keihard de drie punten nodig hadden om bij de eerste zes voor de kampioenspoule te komen. We zetten goed hoog druk, kregen geen echt grote kansen, maar een eerste doelpunt hing wel in de lucht. En toen, het gebeurde gewoon, namen zij meer het initiatief, scoorden prachtig de 0-1 en het was vanaf dat moment over en uit bij ons. Zo stapten we zelfs met 0-3 van het veld af en was het gevoel niet best na afloop en ook merkbaar in de kantine waar we normaliter een gave vloeibare derde helft met elkaar beleven”, aldus SJZ-aanvoerder Stefan Sleijser.

Dat de derde klasse A op zondag een poule is waar niets cadeau wordt gegeven merkte SJZ-trainer Ludo Pistorius ook al op na de oefenwedstrijd zondag 20 januari tegen de tweedeklasser Stompwijk’92. Ondanks de 1-2 winst in een potje van 2 keer 35 minuten om ook diverse herstellende spelers in te kunnen zetten, waar groen-witte supporters blij van werden was hij na afloop onverbiddelijk in zijn reactie: ,,Het was gewoon niet goed, we hebben nu twee keer gelukkig gescoord en gewonnen. Maar we zullen er toch echt meer de beuk moeten gaan ingooien om ons zelfs in deze derde klasse te kunnen handhaven. En dat we moeite hebben om te scoren, dat blijkt wel uit de pas vijftien doelpunten deze competitie in elf wedstrijden.”

Pistorius had een voorspellende blik want na het eerste half uur tegen het zeer slim opererende Graaf Willem II VAC kwam SJZ er absoluut niet meer aan te pas. Het speelveld werd te groot en de grip op de wedstrijd was volledig kwijt. Ondanks zijn oproep in de rust om te doen wat SJZ het eerste half uur had gedaan, kwam er na rust weinig tot niets van terecht. Sleijser: ,,Helaas moest ik er de eerste helft al uit door weer een bovenbeenblessure, maar dan zie je ook dat het na rust snel één op één spelen van ons om de drie punten toch binnen te halen totaal averechts uitpakte. Zij kwamen met het betere countervoetbal, wat mij deed denken aan het spel van Stompwijk’92 en Voorschoten’97 en dat is toch vaak zeer effectief. Zo kwamen zij op 0-3 en was het over en uit voor ons.”

Hiermee kwam SJZ op een elfde plek met 15 uit 12 (15-21) waar de Haagse tegenstander wel twee plaatsen klom en achtste werd met 18 uit 12 (23-27). Komende zondag is Alphen thuis de tegenstander dat met een 0-1 winst op WVC en een tiende plek met 15 uit 12 (25-30) de kampioenspoule ook louter in de verte in zicht heeft. Sleijser: ,,Dat de stemming na afloop bij ons niet opperbest was, sprak voor zich. Dat moet komende zondag toch wel even veranderen!”

SJZ – Graaf Willem II VAC 0-3 (0-1).

Basisopstelling SJZ: Van der Velde, Hulsbos, Van der Hoeven, De Goede, Versteegen, Rietkerken, Sleijser, Pieterse, Wansink, Griffioen en Van der Helm.

Foto’s: Jan van der Lubbe