HomeZaterdagDerde klasseStompwijk ’92 sluit uitermate verdrietige week af met nederlaag (plus foto's)

Stompwijk ’92 sluit uitermate verdrietige week af met nederlaag (plus foto’s)

-

Derde klasse B (zondag) – Voetbal is emotie, passie en voor veel mensen de belangrijkste bijzaak in het leven. Dat voetbal niet meer is dan een bijzaak werd afgelopen week eens te meer duidelijk door het plotseling overlijden van selectiespeler Marvin van Berkel op 21- jarige leeftijd. Zondagmiddag stond de wedstrijd Stompwijk 92 tegen Slikkerveer dan ook in het teken van het overlijden van Marvin. ,,Het bestuur heeft de afgelopen dagen contact gehad met trainer en spelersgroep. Ondanks het verdriet wilde zowel technische staf alsmede de spelersgroep graag voetballen”, aldus een bestuurslid van de Stompwijk ’92.

Na een indrukwekkende minuut stilte floot de overigens goed fluitende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Bij aanvang van de wedstrijd was het grote puntenverschil (veertien, red.) in het voordeel van Slikkerveer zeker niet zichtbaar. Stompwijk’92 probeerde de opbouw van de tegenstander met hoge druk te verstoren waardoor zij veelvuldig de lange bal speelden. Ook hield Stompwijk’92 het heel compact en kon zo nu en dan in de omschakeling gevaarlijk worden. Mede door de erbarmelijke weersomstandigheden slaagden beide ploegen er niet in tot uitgespeelde kansen te komen.

Het spaarzaam opgekomen publiek moest dan ook tot de tien minuten voor rust wachten op de eerste grote mogelijkheid. Uit een goed opgebouwde aanval schoot Slikkerveer aanvaller Ronald Capelle vrij voor het doel net naast. Ook Stompwijk’92 werd voor de rust nog een keer gevaarlijk. Het schot van Nick Ammerlaan belandde echter in de handen van de solide keepende Iwan Tewelde.

De eerste helft gaf zo voor de kijkers weinig aanleiding tot uitgebreid napraten. Veel meer werd er gesproken over de sensationele overwinning van de handbaldames. Enigszins opgewarmd was het weer tijd voor de aanwezigen om zich naar het veld te begeven en de harde wind en slagregens te trotseren.

In de tweede 45 minuten trok Slikkerveer langzaam maar zeker het spel naar zich toe en begon het kansen te creëren. Stompwijk’92 kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. Met nog een half uur te gaan werd het veldoverwicht van Slikkerveer in een doelpunt uitgedrukt. Met een droge schuiver in de verre hoek liet Mulder keeper Jordi Bennis kansloos. Dezelfde Bennis voorkwam een aantal minuten later met een katachtige redding een verdubbeling van de achterstand. Stompwijk bleef knokken maar kon geen vuist tegen het goed georganiseerde Slikkerveer maken. Dat de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal spannend bleef was te danken aan de bezoekers. Een aantal kansen werd om zeep geholpen waardoor Stompwijk’92 in een goed resultaat bleef geloven. Aanvallend bleek de thuisploeg echter krachteloos, waardoor de 0-1 een logische eindstand was.

De ploeg van trainer Patrick Kamperveen gaat de winterstop in met slechts tien punten uit twaalf wedstrijden. Het is een teleurstellende tussenstand, maar dat telde deze zondagmiddag in Stompwijk geen moment. Het intense verdriet van familie, (voetbal)vrienden en anderen die er erbij waren was tastbaar en zette voetbal in het juiste perspectief. De redactie van LAV wenst betrokkenen veel sterkte toe.

Stompwijk ’92 – Slikkerveer  0-1 (0-0). 62. 0-1 Mulder.

Basisopstelling Stompwijk ‘92: Bennis, Sweere, Van der Arend, Zabala, Van Bemmelen, Van Benten, Van Vliegen, De Haan, Lambregts, Ammerlaan, Van Marwijk.

Fotoreportage: Eric van de Wijngaard