donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStompwijk'92 en Taurus delen de punten in weinig enerverende wedstrijd

Stompwijk’92 en Taurus delen de punten in weinig enerverende wedstrijd

-

Derde klasse B (zondag) – Onder erbarmelijke omstandigheden werd zondagmiddag de  wedstrijd Stompwijk 92 tegen Taurus gespeeld. Onder het toeziend oog van een handje vol (die hard) toeschouwers zat het venijn in de staart. Twee makkelijk gegeven strafschoppen diep in de wedstrijd zorgden voor een 1-1 eindstand.

Na een teleurstellende seizoensopening waarbij met 2-1 werd verloren tegen het Haagse WIK traden de mannen van trainer Patrick Kamperveen aan tegen de Delftse studentenvereniging Taurus. De openingsfase was nerveus waarbij beide ploegen niet in staat waren de bal langdurig in bezit te houden. Stompwijk probeerde hoge druk op de bezoekende formatie te zetten. Taurus daarentegen speelde goed georganiseerd en compact en had tevens een straffe wind tegen. Hierdoor waren beide ploegen maar moeilijk in staat kansen te creëren. De spaarzame kansen die over en weer werden gecreëerd werden vakkundig door beide doelmannen onschadelijk gemaakt. Hierdoor eindigde de teleurstellende eerste helft zonder doelpunten.

Na een lekker kopje koffie en een leuk praatje in de altijd gezellige bestuurskamer hoopte uw verslaggever op een meer enerverende tweede helft. Helaas kan de conclusie getrokken worden dat het spelpeil mee bewoog met de weersomstandigheden. De wind nam toe en hevige slagregens volgden elkaar in hoog tempo op. De spanning zat voornamelijk in de onvoorspelbaarheid van de wedstrijd. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en na gelang de tweede helft vorderde werden de ruimtes groter en ontstonden gevaarlijke momenten voor beide doelen. Gezien het ontstane veldspel kon een doelpunt niet uitblijven. Omschakelmoment op omschakelmoment volgden elkaar snel op. Wie nu een doelpunt maakte zou de wedstrijd winnen. Het doelpunt bleef uit, zo leek het, en uw verslaggever verheugde zich al op een warme en droge bestuurskamer. Een teleurstellende wedstrijd met matig voetbal en geen doelpunten.

Echter dacht de rappe spits van Taurus hier anders over. In de allerlaatste minuut glipte hij tussen de verdediging van Stompwijk door en werd op het allerlaatste moment onreglementair binnen de welbekende lijnen afgestopt. Dit buitenkansje werd door Taurus met beide handen gegrepen en zo dreigde voor de tweede keer op rij een nederlaag voor de Stompwijkse formatie. Met nog enkele minuten blessuretijd te spelen rechtte Stompwijk nog een keer de rug en probeerde met man en macht te doen wat ze 90 minuten daarvoor niet lukte, scoren.

In de 93e minuut werd de bal nog één keer in het zestienmetergebied van Taurus gepompt. De bal stuiterde een keer op en belandde ongelukkig op de arm van een verdediger van de Delftenaren. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter gedecideerd naar de strafschopstip. Een uitgelezen mogelijkheid voor Stompwijk om ver in blessuretijd op gelijke hoogte te komen. Nick Ammerlaan nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot de bal feilloos in de linker hoek.

Na de wedstrijd was iedereen het erover eens dat een gelijkspel een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding was. Voor Stompwijk een schone taak de komende periode het spelniveau weer op te krikken zoals ze dit in de voorbereiding en bekerwedstrijden heeft laten zien, te beginnen met de eerste volgende wedstrijd thuis tegen het nog puntloze HWD.

Stompwijk 92-Taurus 1-1 (0-0). 90. 0-1. 93. Ammerlaan 1-1.

Basisopstelling Stompwijk 92: V. Leeuwen, Van den Bosch, Zabala, Van Benten, De Haan, Van de Linden, Ammerlaan, Luiten, Disseldorp, Van Marwijk, Van de Arend.

Foto’s: Jan van der Lubbe