Derde klasse B (zondag)- Bij Stompwijk’92 waren er weer de nodige mutaties in de wedstrijd tegen REMO. Na een buitenlands uitstapje waren Nick van den Bosch en Nick Ammerlaan weer van partij, dit uiteraard tot vreugde van trainer Patrick Kamperveen. Daar stond tegenover dat Maurice Luchtigheid ontbrak omdat hij voor de tweede keer vader werd. Darian Lambregts kan een maand niet aantreden vanwege een opgerekte knieband.

Kamperveen bracht onder meer vier spelers die vorig seizoen nog in de A-junioren speelden. Maar wie hij ook bracht of zag, het ging crescendo voor de thuisploeg. REMO werd volstrekt onder de voet gelopen en na anderhalf uur voetbal stond er maar liefst een score van 7-0 op het scorebord. Best opmerkelijk gezien de stand op de ranglijst. Voor het duel had de Haagse ploeg slechts 1 punt minder verzameld.

Binnen de minuut, om precies te zijn na 55 tellen, was het al 1-0 door wie anders dan Nick Ammerlaan. De buitenspeler was vervolgens drie keer de aangever bij doelpunten van Rik Luiten, die dus een hattrick op zijn naam kreeg. De trainer over de spits: ,,Indien fit is hij nog steeds een klasbak met zijn 34 jaar. Hij speelt nog met veel kracht en is een aanspeelpunt voor de ploeg. De mannen voorin deden het dus uitstekend. Maar op zich maakt het mij niet uit wie er op staat tijdens een wedstrijd. Als het maar gebeurt.”

                      Rick Luiten, drievoudig doelpuntenmaker, op archieffoto tegen Taurus

De Leiderdorper vervolgt: ,,We hebben REMO kansloos gelaten. Verdedigend stond het goed en de gretigheid droop van de ploeg af. We hebben in de voorbije weken helaas te veel punten laten liggen en dan krijg je toch wat gemor. Daarom praten Rob (van Benten, assistent-trainer) en ik veel met spelers. Uitleg geven vinden wij heel belangrijk. Zowel aan de oudere als aan de jongere spelers. Er is nu een lichting bij Stompwijk’92 die jaren vooruit kan. Dat gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. Afzeiken heeft helemaal geen zin en daar ben ik ook niet van. Spelers proberen beter te maken dat is waar het om gaat. En ze moeten plezier hebben. Dat heb ik in diverse duels ook gezien, maar nu viel alles op zijn plekkie.”

De 5-0 kwam op naam van Van den Bosch. ,,Een edje”, zo werd er gesproken. Ik had geen idee waar het over ging. Het bleek een term die men aan Nick heeft gegeven. Hij scoorde in het verleden nog wel eens in eigen doel ofwel een e.d.’tje.” Lars Roeling, een jongeling binnen de ploeg, en Tim van Veen vervolmaakten de zevenklapper.

,,Ik geniet van de uitdaging die ik hier heb met veel van die youngsters. Neem ‘Haantje'(Rick de Haan, red.). Hij is pas negentien en een talent. Hij moet enkel meer gaan opeisen. Dat vermogen heeft hij, maar dat heeft tijd nodig. Daar ga ik graag mee aan de gang. Het is slechts een voorbeeld, want het wemelt van de jonge knapen. Ook leg ik de verantwoordelijkheid bij hen neer. Ze mogen van mij best een biertje gaan doen op zaterdagavond. Dat kan ik ze niet verbieden. Maar het maakt wel uit of je om een uur of 01.00 naar bed gaat of dat je er om 05.00 inrolt. Geloof me, veel spelers zijn nog lang niet aan hun plafond. Ze moeten echter leren en tips benutten om verder te komen. Als dat telkens blijft verbeteren, zullen we ook nog stappen maken op de ranglijst. Door het vooral plezierig te hebben met elkaar, gaan we samen stappen omhoog maken. Tegen REMO hebben we dat kunnen zien en dat smaakt naar meer.”

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Van de Arend, Van den Bosch, Zabala, Van Marwijk, Van der Linden, Haan, Kemna, Roeling, Luiten, Ammerlaan.

2 REACTIES

Comments are closed.