Derde klasse B (zondag)- Hoogstaand was het allerminst wat beide ploegen lieten zien, maar met de 1-1 deed gastheer Stompwijk’92 zichzelf tekort tegen DHL. De thuisploeg kreeg meer kansen en had bij de 1-0 voorsprong meer afstand moeten nemen. De formatie uit Delft vloog zeker niet hoog en van dit soort tegenstanders, met alle respect gesproken, moet de ex-tweedeklasser kunnen winnen.

Bij de bezoekers werden twee toonaangevende spelers gemist. De beste verdediger en de beste middenvelder, zo wist men te melden. Patrick Kamperveen moest het aan de andere kant doen zonder Nick Ammerlaan, de clubtopscorer, en rots in de branding Nick van den Bosch. De aderlatingen deden de beide ploegen geen goed. De bal werd bijna anderhalf uur lang maar kort in de ploeg gehouden en de middenvelders konden zich amper laten gelden. Assistent-trainer Rob van Benten riep de thuisploeg dan ook halverwege de tweede helft toe om ‘alsjeblieft de bal eens bij een Stompwijker in te leveren in plaats van een Delftenaar’.

Stompwijk’92 kreeg de eerste twee mogelijkheden. De bedrijvige Maurice Luchtigheid zag een inzet van richting veranderd worden waarbij de bal niet ver naast ging. Rick Luiten kreeg een kans door defensief geklungel, maar de aanvaller had het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant moest Jesper van Leeuwen handelend optreden bij een poging van Farid Bihouh. Ook Pascal Massar dook een keer op voor de goalie, die echter op tijd uit zijn doel was. En anders was er op zeker afgefloten voor een overtreding van de aanvaller. Luiten schoot nog een keer hard voorlangs en Pascal Kany krulde naast namens de gasten. Dat was het wel voor wat betreft de eerste helft die onophoudelijk onrustig en chaotisch verliep.

Na de thee bracht Kamperveen Daniel Lambregts en daardoor kreeg Stompwijk’92 wat meer aanvallende mogelijkheden. Het spelbeeld veranderde echter niet veel. Balverlies was aan de orde van de dag en te veel en te vaak werd de lange bal gehanteerd ondanks verzoeken vanaf de kant om het middenveld eens te benutten. Luchtigheid bleef de gevaarlijkste aanvaller bij de thuisploeg en voor de tweede keer kon een inzet van hem niet worden gekeerd door de doelman, waarbij er echter geen ploeggenoot in de buurt was om af te ronden.

De voorsprong kwam er alsnog voor de ploeg die daar wel het meeste recht op had. Met enig fortuin verschalkte Luchtigheid doelman Kevin de Goeijer. Even later prikte de doelpuntenmaker net naast na een prima actie. De 2-0 bleef ook uit bij een inzet van Lambregts en dat hield DHL in de wedstrijd. Sterker nog, even na de gemiste kansen kwam de 1-1 op het scorebord nadat Massar en Olaf Kramer, de laatste scoorde, de buitenspel omzeilden.

Daarna kwam Stompwijk’92 nog een paar keer in de buurt van de zege, maar moest ook Van Leeuwen nog eens redding brengen. De slotfase werd echter vooral gevuld door het betere gooi-en smijtwerk over en weer. Daarbij bleef het duel zeker wel sportief en uiteindelijk kregen beide ploegen een punt voor het geploeter op deze middag. Stompwijk’92 verzuimde zo een sprongetje te maken op de ranglijst.

Stompwijk’92-DHL 1-1 (0-0). 69. Luchtigheid 1-0, 73. Kramer 1-1.

Opstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Sweers, Van Rijn (76.Zabala), Van Veen, Van de Arend, Van Benten (80.Kemna), De Haan, Van der Linden, Luiten, Luchtigheid, Van Marwijk (46.Lambregts).