Derde klasse B (zondag)-Twee weken geleden verloor Stompwijk’92 van HOV/DJSCR. Trainer Patrick Kamperveen sprak toen over een totale off-day van zijn ploeg. Afgelopen zondag moest zijn team aantreden in een uitwedstrijd tegen Kethel Spaland uit Schiedam. Er moest gewonnen worden om aansluiting te houden met het linkerrijtje. Dat gebeurde niet. Er werd met 3-1 verloren en de Stompwijkers bungelen nu onderaan in de middenmoot.

Pim van der Arend over het zure verlies: ,,We startten de wedstrijd best sterk en hadden meer balbezit dan onze tegenstander. Het veld werd groot gehouden en we konden hierdoor een aantal keer gevaarlijk worden. We kwamen na een klein kwartier spelen dan ook terecht op een voorsprong. Uit een corner kon Nick van den Bosch de bal binnen  frommelen. Er leek geen vuiltje aan de lucht dus. Toch kwamen zij kort voor rust uit een counter op gelijke hoogte. Dat was een flinke streep door de rekening.”

Vervolgend: ,,Tijdens de onderbreking werd ons op het hart gedrukt dat we van ons eigen spel moesten uitgaan. Vooral niet meegaan in hun fysieke spelletje, dat is namelijk iets wat ons totaal niet ligt. Deze adviezen werden helaas niet opgevolgd waardoor we na de thee gewoonweg slecht speelden. Ballen werden uit paniek weggeschoten en voetballend kwamen we er niet meer uit. Halverwege de tweede helft kwamen zij op voorsprong en liepen we helemaal achter de feiten aan. Zij gooiden de boel op slot en ons team was niet bij machte de muur te slechten. In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Kethel de 3-1 en waren we gezien. Een zuur verlies, zeker gezien het feit dat we genoeg kwaliteiten hebben om dergelijke wedstrijden naar ons toe te trekken. We moeten ons echt eens bewust gaan worden dat we goed kunnen voetballen en we ons niet moeten laten verleiden mee te gaan in het spel van een opponent. Op de een of andere manier valt het momenteel net niet goed. Keihard blijven trainen en van onze eigen kracht uitgaan is het devies voor de komende tijd. Positief lichtpuntje in deze wedstrijd is dat we debutant Kevin van Bemmelen mochten verwelkomen. Hij speelde op de linksbackpositie en deed dit met verve, een sterk debuut dus.”

Volgende week speelt de overwegend nog jonge ploeg van Kamperveen thuis tegen koploper Full Speed. Een mooi moment om het tij te keren.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Van der Arend, Van den Bosch, Zabala, Van Bemmelen, De Haan, Sweere, Kemna, Ammerlaan, Luiten, Van Marwijk.