Derde klasse A (zaterdag)- Een tot op het bot gemotiveerd Lugdunum versloeg het bijna ongenaakbare Aarlanderveen met 2-0. Goed voetbal en een ongekende wil om elk duel te winnen was de basis om de bezoekers puntloos naar huis te sturen. De laatste competitienederlaag van Aarlanderveen dateerde al weer van 28 mei 2018 en de ploeg hield de ongeslagen status 35 wedstrijden vol. Een serie om eerbiedig je hoed bij af te nemen. De grote finale was wellicht de vorige week gewonnen bekerstrijd tegen hoofdklasser ’s Gravenzande. In de Kikkerpolder maakte groenwit abrupt een einde aan de ongekende reeks.

Lugdunum besefte klaarblijkelijk donders goed het belang van deze wedstrijd. Verlies betekende afhaken in de strijd om een plek in de subtop. Winst betekende juist dat de subtop in zicht bleef. Het missen van een aantal potentiele basisspelers maakte het er voor de thuisploeg op voorhand niet gemakkelijker op. De vervangers pasten zich echter schijnbaar moeiteloos aan en zo vormde Lugdunum een collectief waarop Aarlanderveen de tanden stuk beet. Volgers van deze club weten het deels aan gemakzucht, maar daar zou Lugdunum tekort worden gedaan.

Toegegeven; de bezoekers konden wijzen op het feit dat ze over de gehele wedstrijd wellicht wat meer en betere kansen hadden gehad. Het benutten daarvan is evenwel ook een kwaliteit. Daar komt nog bij dat doelman Delano van Wanrooij in een grootse vorm stak. Hij vormde een niet te nemen hindernis. De keeper zelf: ,,Ja, het ging wel lekker. In het begin kon ik een paar, soms best moeilijke, schoten keren en dan groei je in zo’n wedstrijd. Ik was het echt niet alleen vandaag, het was juist de zege van de groep als geheel. Er werd gewoon knap gevoetbald. Ik denk wel dat het de beste wedstrijd van het seizoen was. Dat moest ook wel, want de reputatie van Aarlanderveen was bekend en dat bleek ook terecht. Het is een goede ploeg hoor. Als je dan wint zegt dat toch wel wat. In deze vorm kunnen we nog een belangrijke rol gaan spelen.”

De mannen van Roberto Escudero zetten zo een puike prestatie neer, die mogelijk de basis vormt voor de komende weken. Het zelfvertrouwen is in ieder geval danig opgekrikt. Volgende week reist Lududunum naar Noordwijkerhout om de degens te kruisen met VVSB. Ook dit is een cruciale wedstrijd: de ploeg heeft een puntje meer, zij het met een wedstrijd meer gespeeld. Winst betekent voor de Leidenaren definitief een plek achter de toppers TAVV en Aarlanderveen.

Op 21 december (of eerder als de clubs tot overeenstemming komen) worden de laatste drie minuten tegen Nieuwkoop uitgespeeld, te beginnen met een penalty van de Nieuwkopers.Onder de kerstboom kan Lugdunum echt zien waar het staat; wordt het een kleurloos seizoen eindigend ergens in de middenmoot of gaan de Leidenaars in het tweede deel van het seizoen meedoen om de prijzen? De overwinning tegen Aarlanderveen staat echter als een huis en is het bewijs dat, mist het collectief er staat zoals vandaag, de ploeg uit de Kikkerpolder een geduchte tegenstander is voor elke ploeg uit de derde klasse A.

Lugdunum-Aarlanderveen 2-0 (0-0). 69. Koos de Haas 1-0, 85. Leroy de Haas 2-0. Scheidsrechter:  Jager.

Basisopstellling Lugdunum: Van Wanrooij,  Bayram, Brandt, Van Leeuwen, Atif, De Jong, Koos de Haas, Mouchih, Leroy de Haas, Boukhidous, Van Heijingen.

Basisopstelling Aarlanderveen: De Chatinier, Egberts, Nagtegaal, Oudijk, Busse, Chemlali, Poelwijk, Grimmelius, Margoum, Karmiris (Gruppen), De Heer.