HomeZaterdagDerde klasseTAVV heeft nu alles in eigen hand

TAVV heeft nu alles in eigen hand

-

Derde klasse A (zaterdag) – Soms kun je niet alles van tevoren plannen, maar in Ter Aar denken ze daar heel anders over. Want let op: je gaat het vermaarde Oktoberfest, editie 2019, plannen op 09 november en dan kun je volgende week zaterdag ook nog eens in eigen huis periodekampioen worden tegen laagvlieger Nieuwkoop. Soms valt alles samen!

Na een aftastend begin van beide kanten brandde de wedstrijd rond een kwartiertje spelen helemaal los. De bezoekers mochten een hoekschop nemen via Jeffrey Pieterse en de bal werd bij de tweede paal ingebracht door aanvoerder Lars van der Pijl en Nick Straver verlengde de bal tot de 0-1. De meeste toeschouwers dachten dat ze nog naar een herhaling aan het kijken waren, maar een paar minuten later lag de 0-2 al in de touwen, alleen was het nu Dorus Boddeke die de bal verlengde.

De man van de openingstreffer Straver: ,, Echt bizar hoe identiek beide doelpunten waren, alleen ik schampte de bal met mijn noppen bij het binnentikken en Dorus deed het met zijn buitenkantje. De eerste helft liep het lekker en mijn steekbal op Donny van der Neut die daardoor alleen voor de keeper kwam en de 0-3 liet aantekenen geeft me veel voldoening.” Van der Neut kreeg vijf minuten voor de rust nog een beste kans, alleen kreeg hij de bal net niet voorbij de uit zijn doelmond komende doelman Peter van de Berg. VVSB was de eerste helft alleen dreigend uit corners.

Na de rust kwamen de gastheren feller uit de kleedkamer en dat resulteerde in de 54e minuut in de aansluittreffer van de ingevallen Roy van de Bosch (1-3). De gastheren werden af en toe gevaarlijk, maar de blauw-witten bleven vooral door aanspeelpunt Van der Neut de ploeg met het meeste gevaar.

Yassine el Mariami voerde zijn acties vaak iets te ver door, maar in de tachtigste minuut kwamen de ingevallen Mitchel van Wijk en Van der Neut een teenlengte tekort om zijn fraaie individuele actie af te ronden. Even later kwam de bevrijdende 1-4, na een fraaie combinatie met Randy Verwoerd kwam El Mariami alleen voor de keeper. Hij werd aangetikt door een verdediger maar de wederom attente Van der Neut rondde beheerst af. VVSB gaf niet op en een fraai schot van Mike Taskin betekende de 2-4. Net voor blessuretijd had het toch nog spannend kunnen worden, maar de jeugdige en uitstekend leidende referee gaf geen strafschop aan de thuisclub na een vermeende handsbal en het daaropvolgende schot werd van de doellijn gehaald.

Straver: ,,Volgens mij een verdiende overwinning, al ging VVSB na de rust opportunistischer spelen en werd hun spel onvoorspelbaarder, want zo’n bal kan altijd raar vallen. Het moet volgende week gebeuren, ook al staat Nieuwkoop bij de onderste ploegen, wij moeten niemand onderschatten. Het is sowieso al een aparte wedstrijd aangezien er nu drie spelers bij ons spelen die vorig jaar nog uitkwamen bij onze komende tegenstander. Binnen onze selectie leeft het Oktoberfest echt wel, sommigen gaan zelfs verkleed en dan zal het als kersverse periodekampioen nog gezelliger worden.”

VVSB-trainer Rob Jonkman: ,,In de eerste helft waren we kansloos en TAVV was absoluut de bovenliggende partij. In de rust heb ik een donderspeech afgestoken en gelukkig heeft dat geholpen om er nog een wedstrijd van te maken. Wanneer de 2-3 zou zijn gevallen, had er wellicht nog meer ingezeten voor ons. Maar ik moet reëel zijn; TAVV speelde goed georganiseerd en ze herbergen een aantal individueel sterke spelers. Ik mag werken met een brede groep, maar als ik sommige spelers mis dan laat zich dat wel voelen.”

VVSB-TAVV 2-4 (0-3). 14. Straver 0-1, 16. Boddeke 0-2, 29. Van der Neut 0-3, 54. Van de Bosch 1-3, 87. Van der Neut 1-4, 88. Taskin 2-4. Scheidsrechter: Streef.

Basisopstelling VVSB: Van de Berg, Van der Boog, Van de Raadt, Aartman, Taskin, Bierhuizen, Damen, Koeckhoven, Van der Meij, Jansen, Van Stijn.

Opstelling TAVV: E. Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Otto, Verwoerd, Straver, J. Pieterse, Boddeke (80. M. van Wijk), Van der Neut, El Mariami, Modderaar (72. Konings).