vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV is blij met punt maar verdrietig over de wijze waarop

TAVV is blij met punt maar verdrietig over de wijze waarop

-

Derde klasse A (zaterdag) – Hoe zouden TAVV en CVC Reeuwijk, de twee degradanten van de tweede klasse (CVC een jaar eerder dan de Ter Aarders), het in deze pittige derde klasse A gaan rooien te midden van zoveel sterke tegenstanders? En hoe zou de onderlinge strijd uitpakken wetende dat beide teams niet veel seizoenen in deze derde klasse willen blijven hangen? Want dan moet je toch ook al ergens staan na een wedstrijd of acht, ja toch?

TAVV-aanvoerder Lars van der Pijl was er heel duidelijk over na deze uitwedstrijd op sportpark ‘Groene Zoom’: ,,We mogen uiteindelijk blij zijn met dit ene puntje wetende dat we met de rust net zo makkelijk op 3-0 achter hadden kunnen staan. Aanvallend was het bij ons vandaag niet goed genoeg en door diverse andere oorzaken konden we ook niet brengen wat nodig was om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen.” Ook al was er best al wat balbezit voor de blauwwitten, het was verder verre van doeltreffend. Dat waar de thuisploeg van drie dotten van kansen voor rust er gelukkig maar één wist te verzilveren.

Wat zou TAVV-trainer Frenk van der Kleij daarover zeggen in de rust? Van der Pijl: ,,Hij was er duidelijk over en hij liet weten dat we het best goed op orde hadden… tot twintig meter voor het vijandelijke doel want daar haperde het. En dat terwijl het speelveld geregeld aardig open lag en weet je dan de spitsen te bereiken dan komen de kansen vanzelf. Daarom wisselde hij ook Jesse Modderaar, de doelpuntenmaker van vorige week, direct na rust voor aanvaller Mitchel van Wijk. Daarmee kwam er zeker meer druk voorin.”

De tweede helft laat zich kort omschrijven want er werd slordig gevoetbald en waren er over en weer kleine mogelijkheden. Het was Dorus Boddeke die wel de 1-1 liet aantekenen na een droog schot van ongeveer veertien meter. Maar het was toch CVC Reeuwijk dat de bovenliggende partij bleef. ,,We gaven deze middag gewoon te weinig energie. Dan moet het komende zaterdag tegen Lugdunum bij ons op sportcomplex Aardam West wel een tikkie beter en energieker worden aangepakt. Met deze goede en bredere selectie dan vorig jaar moeten we toch weer terug in de tweede klasse komen. En op welke wijze, dat maakt mij echt niet uit”, aldus de TAVV-aanvoerder.

TAVV staat met deze 1-1 nu zesde met 5 uit 3 (8-2) waar CVC Reeuwijk nog teleurstellend twaalfde staat met 2 uit 3 (6-7). Tegen Lugdunum, vierde met 6 uit 3 (7-5) na de 4-1 thuiszege op FC Oegstgeest, liggen er voor TAVV uitdagende kansen om op de ranglijst in deze derde klasse A te klimmen.

CVC Reeuwijk – TAVV 1-1 (1-0). CVC Reeuwijk 1-0 en Boddeke 1-1.

Basisopstelling TAVV: E. Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar (M. van Wijk), Straver, Verwoerd, J. Pieterse, Boddeke, Van der Neut en Konings (Keijzer).

 

 

 

 

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read