Derde klasse A (zaterdag)- In Ter Aar troffen zaterdag TAVV en Gouda elkaar. Na een doelpuntloze eerste helft nam de thuisploeg na rust ruim afstand van de Gouwenaren en won uiteindelijk met 5-1.

De blauw-witten, zonder Yannick Otto die in de  warming-up geblesseerd uitviel, speelden een matige eerste helft en konden in deze fase van de wedstrijd nauwelijks iets creëren. Omdat ook Gouda voor rust niet veel liet zien, was een 0-0 ruststand dan ook een logisch gevolg.

Na rust leek de thuisploeg wakker geschud en dit betaalde zich al snel uit. Jeffrey Pieterse tekende voor de openingstreffer, maar de bezoekers kwamen niet veel later alweer op gelijke hoogte. De weifelend uitkomende Edwin Pieterse was net iets te laat bij de bal, waardoor de Gouda-spits de bal over de TAVV-keeper kon koppen (1-1). Direct vanaf de aftrap kwam de thuisploeg alweer op voorsprong. Een voorzet van Yassine El Mariami vond het hoofd van Mitchell van Wijk, die de 2-1 binnen knikte.

Na dit doelpunt leek het verzet van de bezoekers gebroken en door doelpunten van weer Pieterse, Chiel Konings en Dorus Bodekke liep de score op naar een 5-1 eindstand. Door dit resultaat deelt TAVV de koppositie nu met Sporting Leiden, dat echter een beter doelsaldo heeft. Met nog twee wedstrijden in de eerste periode te spelen staan de Leidenaren dus op pole-position voor het winnen van de eerste prijs van het seizoen.

TAVV-doelman Edwin Pieterse na afloop van de wedstrijd: ,,De eerste helft was niet best van onze kant, maar gelukkig hebben we het na rust kunnen rechtzetten en hebben we op karakter de wedstrijd naar ons toegetrokken. Ja, dit is toch een heel ander seizoen dan vorig jaar, waar al snel duidelijk was dat het er gewoon niet in zat. We hebben met de nieuwe jongens, en ook met de spelers die terug zijn van blessures, nu wat meer kwaliteit in huis dan afgelopen jaar. Het zou natuurlijk mooi zijn als het zou lukken om de eerste periode te pakken, maar het is nog belangrijker om door te gaan op de nu ingeslagen weg”, besluit de doorgaans betrouwbare doelwachter.

TAVV-Gouda 5-1 (0-0)  J. Pieterse 1-0, 1-1, M. van Wijk 2-1,  J. Pieterse 3-1 , Konings 4-1, Bodekke 5-1.

Basisopstelling TAVV: E. Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Modderaar, Konings, Smoorenburg,  Van der Voorn, J. Pieterse, Boddeke , M. van Wijk, El Mariami