donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV morele winnaar in Aarlanderveen (plus podcast)

TAVV morele winnaar in Aarlanderveen (plus podcast)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Aarlanderveen en TAVV kenden vorige week een uitstekende start van de competitie en wilden nu tegen elkaar vlammen in de derby. Uiteindelijk kwam er met 1-1 geen winnaar en daar was TAVV gezien de gebeurtenissen het meest content mee. De bezoekers speelden immers liefst tachtig minuten met tien man.

Op het Polderpark sloeg de vlam al snel in de pan. Na nog geen tien minuten spelen brak Aarlanderveen-aanvaller Jorn Poelwijk door richting TAVV-doelman Chris van der Zwet. Van der Zwet verving eerste doelman Edwin Pieterse, die vanwege werkverplichtingen verstek moest laten gaan. De bal viel tussen beiden en daarbij maakte de keeper van TAVV een trappende beweging richting de aanvaller van de thuisploeg. Scheidsrechter Bosschieter aarzelde niet en de bal ging op de stip. Van der Zwet mocht inrukken. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Robbie Nagtegaal, die daarmee invallend doelman Rick Zweers het nakijken gaf. Overigens besloot Gerben van der Neut-die Frenk van der Kleij verving op de bank- Dorus Boddeke te slachtofferen.

TAVV trok zich terug en probeerde er via de counter uit te komen. Dat laatste lukte waarbij dode spelmomenten af en toe voor gevaar zorgden. Op slag van rust leverde dat pardoes de gelijkmaker op via linksback Jesse Modderaar. Hij gaf Aarlanderveen keeper Maico du Chatinier het nakijken.

In de tweede helft veranderde er weinig. Aarlanderveen had veelal de bal en was een paar keer gevaarlijk, maar in de eindfase was de ploeg van Arjen Linstra niet secuur genoeg. TAVV bleef gokken op de uitbraak en zo moest de thuisploeg ook waken voor een tweede tegentreffer. Poelwijk raakte de lat nog namens Aarlanderveen en de ingevallen Sebastiaan van der Voorn kreeg nog een kans voor de Ter Aarders, maar het bleef bij een score in evenwicht.

Beluister hier Gerben van der Neut (TAVV), met dank aan de collega’s van Studio Alphen.

Opstelling Aarlanderveen: Du Chatinier, Egberts, Nagtegaal, Oudijk, De Heer, Busse,  Gruppen, D.Voorn, Karmiris (78. D. Grimmelius), Poelwijk (65. K. Voorn), Margoum.

Opstelling TAVV: Van der Zwet; Kevin van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Straver, Verwoerd, Pieterse (60. S.van der Voorn), Boddeke (10. Zweers), Van der Neut (80. Keijzer), Yassine El Mariami.

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl