Derde klasse A (zaterdag)- ,,Het is zonde dat je niet wint, want we hadden kunnen inlopen op onze concurrenten, aldus Tom Dijkhuizen. Zonder bepalende basisspelers en met een aantal 40’ers nam Lugdunum het op tegen de nummer twee van de ranglijst, Be Fair. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in een doelpuntloos gelijkspel.

,,Vandaag hebben we eigenlijk het maximale eruit gehaald. Het eerste half uur waren we allemaal al helemaal nat geregend en lagen er grote plassen op het veld. Een echte 0-0 wedstrijd eigenlijk. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, daar werden veel duels gespeeld. Be Fair kreeg een aantal mogelijkheden voor ons doel en wij werden voornamelijk via wat standaardsituaties gevaarlijk en eigenlijk mogen we wel blij zijn met een punt, vertelt de mandekker in Leidse dienst.

Lugdunum trad aan zonder bepalende spelers zoals: Leroy de Haas, Ahmed Faridi Blazques, Martijn van Leeuwen en Tim de Cler. Daardoor was er onder meer een plek ingeruimd voor Henk de Cler en Henk van der Weijden (46 en spelend bij de veteranen!) Dijkhuizen vertelt door: ,,Door verschillende redenen misten we een aantal basisspelers. Hierdoor stond Henk de Cler naast me in het centrum en waren Hoessein Bezzai en Henk van der Weijden in de aanval geposteerd. Deze mannen zijn allemaal rond de veertig of erboven, maar als je ziet met welke mentaliteit zij het veld opgaan dan kunnen wij daar allemaal wel wat van leren. We komen uit een wat mindere periode en zijn nu goed begonnen aan de derde periode. Als we met z’n allen de instelling van deze mannen overnemen, dan kunnen we in deze periode zeker nog goede zaken doen.”

Dijkhuizen tot slot over de wedstrijd: ,,We hebben vandaag gezien de omstandigheden goede zaken gedaan, maar als je dan hoort dan concurrenten punten laten liggen dan is het wel jammer dat je misschien niet met meer punten uit Waddinxveen bent vertrokken. We krijgen een aantal leuke tegenstanders binnenkort die boven ons staan. Tegen deze teams moeten we in vorm zijn om goede resultaten te halen. We hebben de spelers ervoor, maar de mentaliteit moet ook goed zijn. De ‘oude’ mannen hebben ons het goede voorbeeld laten zien, als wij dat overnemen komt het zeker goed en gaan we een leuke competitieslot tegemoet.

Be Fair – Lugdunum 0-0.

Opstelling Lugdunum: Loozen, Derouich, Dijkhuizen, De Cler, C. Isitir, Thong, van der Weijden, Demirbas, Latif, Bezzai, O. Isitir