Derde klasse A (zaterdag) – Een dik verdiende 1-2 overwinning van Lugdunum, nummer drie op de ranglijst, bij kampioen Van Nispen dat op sportpark De Zilk nog ongeslagen was, zorgde ervoor dat in de laatste negen wedstrijden er zeven keer achtereen werd gewonnen na twee eerdere gelijke spelen.

Tom Dijkhuizen, centrale verdediger bij de kikkers, keek er genietende van de derde helft met een zeer goed gevoel op terug: ,,We waren deze hele pot de bovenliggende partij. We speelden goed, combineerden makkelijk en tikten ze eigenlijk compleet van de mat.” Van de drie grote kansen benutte Lugdunum na ruim een half uur er al twee. Mike Aalders en Ilias Absalem waren de schutters. ,,Kort voor het tweede doelpunt viel Tim de Clerc in de 34e minuut uit waardoor er toch ook weer de nodige rust en ervaring centraal achterin wegviel. Dat werd direct merkbaar: door een individuele fout achterin scoorde Van Nispen kort voor rust de 1-2 (Jon Joost Cornelissens, red.). Maar na de pauze gingen we gewoon door en speelden we best gemakkelijk deze wedstijd uit”, aldus de enthousiaste Dijkhuizen.

Door dit fraaie resultaat werd Lugdunum derde in deze derde klasse A met 49 uit 26 (50-37) en wacht nu de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. Die begint echt spannend met de Leidse derby uit bij DoCoS. Dijkhuizen: ,,Wij zijn er klaar voor en zo spelend kunnen er met Lugdunum nog hele leuke dingen gebeuren.”

 

 

v.v. Van Nispen – l.v.v. Lugdunum 1-2 (1-2). 11. Aalders 0-1, 36. Absalem 0-2,  41. Cornelissens 1-2.

 

Basisopstelling l.v.v. Lugdunum: Loozen, C. Isitir, T. de Cler, Dijkhuizen, Atif, Thong, O. Isitir, Bezzai, Aalders, Demirbas, Absalem.