HomeZaterdagDerde klasseTrein Lugdunum dendert voort, eindstation periodetitel stapje dichterbij

Trein Lugdunum dendert voort, eindstation periodetitel stapje dichterbij

-

Derde klasse A (zaterdag)- Polder, grasland, rust en pittoreske plaat(s)jes, zie daar de ingrediënten voor een ritje Kikkerpolder naar sportpark de Koet, thuishaven van gastheer NSV’46 uit Noorden. Decor een wedstrijd van de in de winning mood zijnde mannen van trainer Roberto Escudero en de jonge ploeg van Dennis van den Ing, trainer van rode lantaarndrager NSV’46. De Leidenaren zijn nog volop in de race voor een periodetitel, voor de thuisclub lijk nacompetitie om directe degradatie te ontlopen het maximaal haalbare.

Wie een afslag had gemist en/of te laat van huis was gegaan en daardoor pas na een kwartier kon aanschuiven had al vier doelpunten gemist. Uiteindelijk bleef de teller steken op vijf en kon een aanwezige belchinees een 1-4 in zijn notitieboekje bijschrijven. Aardig feitje, beide ploegen speelden ruim 25 jaar geleden ook al tegen elkaar, speeldag zondag. En ook bij wedstrijden tegen die ploegen was uw verslaggever aanwezig alleen stond hij toen namens tegenstander SJC in het veld, maar dat geheel terzijde.

Er stond net een minuut op het scorebord toen de Leidse ploeg al op voorsprong stond. Een voorzet vanaf de zijkant werd niet goed verwerkt door keeper Bas Kalshoven en zo kon  Arash Latifi binnen schieten. Na een kleine tien minuten spelen kwam de thuisploeg goed door over de linkerkant en zorgde Daan Koot voor een gelijke stand. Nauwelijks een paar minuten later namen de bezoekers weer de leiding, na een goedlopende aanval met een prima combinatie tussen Absalem en Ozan Isitir was het laatstgenoemde die scoorde. Nog geen vijf minuten later kwam er een grotere voorsprong voor de bewoners van de Kikkerpolder. Na een zaalvoetbalaanval bewaarde Absalem goed het overzicht en stelde Marouan Boukhidous in staat om ts scoren. Tijd om te gaan plassen of iets anders te gaan doen was er niet want een paar minuten later was de thuisploeg dichtbij de aansluitingstreffer, maar zowel Cas van der Hoorn als Jelle de Jong konden de vrije kans niet omzetten in een doelpunt.

Pas halverwege de eerste helft en er was al zoveel gebeurd in de tot dan open wedstrijd. Echter het volgende wapenfeit was ook gelijk de laatste voor rust maar na het driehoekje Nabil Atif, Absalem en Isitir werd er niet succesvol afgerond. Een eerste helft waarin de bezoekers een stuk effectiever waren dan hun opponent, maar de thuisploeg in niets liet zien op de laatste plek te staan.

De tweede helft was van beide kanten een stuk minder. De thuisploeg wilde wel maar kon niet meer en de groen-witten verzuimden lange tijd om gebruik te maken van de geboden ruimte en verzandde regelmatig door het maken van verkeerde keuzes. Trainer Escudero gaf na afloop dan ook aan: ,,Ik denk dat dit wel onze minste wedstrijd was in de derde periode, de tweede helft was onrustig en slordig.”

Na diverse kansen, waarbij er wel goed werd samengespeeld en gebruik werd gemaakt achter de linie van de verdediging van NSV’46, was het invaller Amgad Elbouath, met behulp van keeper Kalshoven, die het vierde doelpunt voor zijn rekening nam en dit was tevens de eindstand van deze zeer sportieve wedstrijd.

,,Het belangrijkste is dat we winnen, alleen ben ik zeker niet tevreden met de uitvoering en dan met name in de tweede helft. Afgelopen dinsdag speelden we een uitstekende wedstrijd tegen FC Boshuizen, ik heb er vandaag helaas weinig van terug gezien’’, aldus Escudero.

Opvallende verschijning in de achterste linie bij Lugdunum is de 43-jarige Henk de Cler. Coachend, sturend, zuigend maar vooral rust brengend. ,,Ik heb een verrotte knie, dus het is eigenlijk onverantwoord dat ik en afgelopen dinsdag en nu een hele wedstrijd speel. Centraal achterin gaat het eigenlijk best goed. In de beginperiode stond ik voorin maar dat was niet echt een succes en nu voel ik me prettig in een vrije rol achterin. Wat we alleen missen is dat er veel te weinig door anderen gecoacht wordt. Mijn broer Tim en ik zijn eigenlijk de enige twee en daar moet wel verandering in komen. Ik weet wat ik wel en zeker ook wat ik niet kan en probeer het zo simpel mogelijk te houden.” En weg strompelde hij, wetende dat er zondag nog een kampioenswedstrijd wacht als hij met zondag 2 bij Leidsche Boys moet aantreden.

Zo wint Lugdunum ogenschijnlijk gemakkelijk met 1-4, maar wie de wedstrijd gezien heeft moet beamen dat het zeker de eerste helft niet al te gemakkelijk ging. Volgende week wacht Zwammerdam, een ploeg die probeert de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Komende dinsdag wacht nog een wedstrijd in het kader van het 100 jarig bestaan. De ploeg van Escudero neemt het dan op tegen een Leids elftal waarmee een startschot wordt gegeven voor een aantal feestelijke gebeurtenissen. U bent hierbij van harte uitgenodigd, aanvang 19.30 uur.

NSV’46 – Lugdunum 1-4 (1-3) 2. Latifi 0-1, 8. Koot 1-1, 10. O. Isitir 1-2, 15. Boukhidous 1-3, 88. Elouath 1-4. Scheidsrechter: Onderwater. Toeschouwers: 60.

Opstelling NSV’46: Kalshoven, Fransen (79. Schutter), Lok, Disseldorp (71. Van Tol), M. van Koert, R. van Koert, Verhaar, Koot, Van Capel, De Jong, Van der Hoorn.

Opstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous (54. Demirbas), Dijkhuizen, C. Isitir, Atif (73. Elouath), Blazquez, Latifi (61. T. de Cler), Absalem, O Isitir, H. de Cler, Thong.