vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTreurig weer en dito resultaat op sportpark Adegeest

Treurig weer en dito resultaat op sportpark Adegeest

-

Derde klasse A (zondag)-Zo’n negentien jaar geleden nam uw verslaggever afscheid als trainer van de zondagtak van Voorschoten’97, een club die destijds nog volop in de fusieperikelen zat, best lastig allemaal voor een jong trainertje. Dat ligt allemaal ver achter ons. Vandaag kreeg ik een hartelijk welkom door oude bekenden, maar speciaal van mijn oude leidertje Harry van Berne, verzorger Wim Boting en mijn vroegere aanvoerder, thans trainer van het tweede, Jeffrey van Veen. Helemaal top en leuk om deze mannen weer aan de borst te mogen drukken.

Dan naar de wedstrijd in troosteloos weer, de regen daalde bijna ononderbroken neer op de acteurs in het veld. De omstandigheden maakten het kunstgras snel en daardoor lastiger te bespelen. De voor mij volkomen onbekende ploeg uit Velserboek, VSV, maakte een degelijke indruk tegen het jonge team van trainer Huib van Oostrum Soede. De bezoekers beschikken over een ervaren ploeg die met een 1:4:3:3 het veld in werd gestuurd, puntje naar voren dus met een echte nummer tien. De voorhoede is creatief, waarbij met name linksbuiten Daan Tervoort, een echte nummer elf, opviel met slimme loopacties. De speler is balvaardig en heeft ook oog voor de steekpass op de lopende mensen. Tel daarbij twee zeer offensieve backs die zeer regelmatig de schuine lijn naar binnen zochten met loopacties tot aan het zestienmetergebied en je hebt een prima geheel. Het werd dus een zware middag voor de Voorschotenaren, die eveneens in een vertrouwde 1:4:3:3 het veld betraden.

In de beginfase trok Voorschoten fris van de lever en moest VSV keeper Nobby Plug gelijk al handelend optreden bij een iets te harde steekbal op spits Jiggy van Engelen. VSV zakte in tot aan de kop van de cirkel en hield de linies kort op elkaar, waardoor het voor Voorschoten’97 steeds lastiger werd om een gaatje te vinden. De thuisclub werd ook steeds slordiger in die fase waardoor VSV telkens dreigender acteerde. Om onheil te voorkomen moest keeper Jeroen Vlak een aantal keren snel de doellijn verlaten om een steekpass onschadelijk te maken. Dat ging goed tot aan de tiende minuut: centrale spits Danny de Jong werd hard ingespeeld op randje van de zestien meter, liet het balletje goed vallen op de aangesloten Mick van der Meer die van buiten het strafschopgebied een lager schuiver van de schoen liet vertrekken.  Deze toch houdbare bal verdween onder het lichaam van goalie Vlak door en eindigde tegen de touwen: 0-1.

De bezoekers controleerden de wedstrijd en scoorden zelfs de 0-2 via Tervoort. Voorschoten’97 bleef onrustig aan de bal, leverde veel in dus kregen ze de ene aanval na de andere voor de kiezen. Logischerwijze scoorde VSV nogmaals, ditmaal via Jorden de Waal. Trainer Oostrom Soede haalde direct herna aanvoerder Bryan Hilders, gestart als rechtsbuiten, terug naar het centrum van zijn defensie. Voorstopper Tijmen Mulder werd rechtsback en de back, Justin Asman, kwam als rechteraanvaller te spelen. Dit leek effect te sorteren want niet lang daarna wist Timo van Aken de bal te onderscheppen en direct panklaar voor het doel te leggen, waarna het voor Glenn Mulder een koud kunstje was om de 1-3 in het lege doel te schuiven. Voorschotenaren back in business, zou je denken.

Na de thee zagen de toeschouwers een zelfde spelbeeld: VSV had het initiatief en greep Voorschoten’97 bij de strot. De 1-4 kon niet uitblijven. Na een mooie aanval over links, een goed aangesneden bal was het bij de tweede paal een eenvoudige klus voor Bram Hillenaar om de bal binnen te lopen, 1-4.

Hoewel keeper Vlak tussendoor met de nodige reflexen nog diverse ballen stopte was hij machteloos tegen een goede actie van Tervoort met dito voorzet op Blom die de 1-5 in knalde.

Voorschoten’97 deed nog wel pogingen middels een een-op-een tactiek achterin om de stand iets dragelijker te maken. Dat lukte via Mulder die het tweede doelpunt van Voorschotten’97 voor zijn rekening nam. Daarmee was het laatste wapenfeit wel benoemd, de wedstrijd eindigde voor de thuisploeg net zo troosteloos als het weer was.

Voorschoten’97-VSV: 2-6 (0-3). 17. Van der Meer 0-1, 25. Tervoort 0-2, 31. De Waal 0-3, 37. Mulder 1-3, 58. Hillenaar 1-4, 61. Blom 1-5, 85. Mulder 2-5.

Opstelling Voorschoten’97: Vlak, Asman (Sarmastzada), Mulder, Welling, Beelen, Elligens (Rijpsma), Hilders, Oerlemans, Van Engelen (Adriaanse), Van Aken, Mulder.

Opstelling VSV: Plug, De Waal, De Zwart, Kamstra, De Boer (Wilmink), Van der Meer (Koelman), Hillenaar (De Bie), Wijdoogen, De Jong, Blom, Tervoort.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read