Derde klasse A (zondag)-Trainer Charl van Goozen van de zondagtak van Sporting Leiden was er de dag na de 8-0 nederlaag uit bij B.V.C. Bloemendaal heel duidelijk over: ,,We moesten uit bij een sterke tegenstander die vorige week met 1-0 zelfs de ongeslagen koploper De Kennemers te grazen nam. Wij hebben met deze zeer smalle selectie o.a. door diverse langdurige blessures, hoe graag we het ook anders zouden willen, te maken met een overgangsjaar. Zo moest ik ook vandaag twee spelers van JO19-1 meenemen omdat we door competitieverplichtingen van het tweede geen gebruik van hun diensten konden maken. Staan we ondanks goed spel van onze kant met 3-0 achter bij de rust en begrijp ik volledig dat bij een 5-0 achterstand de koppies gingen hangen. Maar een compliment aan de jongens dat ze sportief zijn blijven ballen tot het laatste fluitsignaal.”

Een verschil van dag en nacht de stand op de ranglijst in deze derde klasse A met de Leidse ploeg stijf onderaan op plaats veertien, de laatste plek, met 3 uit 9 en Bloemendaal met 28 uit 11 de tweede plek innemende. Deze uitwedstrijd was voor Van Goozen en zijn jongens in meerdere opzichten dan ook een historische trip want zoveel meer zullen ze daar niet gespeeld hebben (nooit wellicht, red.). En ook gezien het feit dat vanuit het in 1898 opgerichte ‘Paul Kruger’ in 1902 de Bloemendaalsche Volksweerbaarheid Combinatie Bloemendaal ontstond, een vereniging met geschiedenis dus. Maar wat kon Sporting Leiden na acht nederlagen en één winst op Van Nispen hier in de Bloemendaalse melk roeren?

Van Goozen: ,,Bloemendaal was vanaf het eerste fluitsignaal conditioneel vele male sterker dan ons en toonde zich een ware kampioenskandidaat. Maar ik moet ook realistisch zijn, we missen door diverse redenen gewoon de kwaliteit om echt weerstand te kunnen bieden. Ik geniet er al van als trainer als ik bij vlagen langs de kant staande zie dat we mee kunnen komen. Daarom is het ook extra jammer dat na volgende week een vaste kracht als Justin Maaskant ook al bij ons wegvalt omdat hij het voetbal op zondag niet langer kan combineren met zijn werkzaamheden. Weer een opgave om hem te vervangen!”

Met deze dikke 8-0 nederlaag blijft Sporting Leiden laatste met nu 3 uit 10 (6-47) waar thuisploeg Bloemendaal nu zelfs eerste werd met 31 punten na de onverwachte nederlaag van koploper De Kennemers thuis tegen s.v. Spaarnwoude (1-3). Maar omdat sportpark Morsch II op het hoofdveld gras heeft, is daar een tweetal wedstrijden eerder in het seizoen afgelast. Vandaar de ingelaste wedstrijden van Sporting Leiden zondag 22 december thuis tegen VSV, zesde met 19 uit 11, en zondag 19 januari thuis tegen s.v. WVC, dertiende met 8 uit 11. Van Goozen: ,,Mogelijk lukt het dan om de rode lantaarn in deze derde klasse A over te dragen aan een andere vereniging.”

Bloemendaal – Sporting Leiden 8-0 (3-0).

Basisopstelling Sporting Leiden: D. van Leeuwen, Abassi, Van Zoelen, Pracht, F. van Leeuwen, Pijls, Maaskant, Bonte, Mkaddem, Felter, Richardson.