Voorbeschouwing

Zaterdag 30 november

Aarlanderveen-FC Oegstgeest

Lugdunum maakte een ruw einde aan een unieke serie van de thuisclub. Een gebrek aan concentratie en gemakzucht werd als oorzaak aangewezen door de volgers van Aarlanderveen. Dat zal zaterdag gegarandeerd anders zijn. FC Oegstgeest kan rekenen op een strijdlustig en scherp Aarlanderveen. Gevreesd moet worden dat de bezoekers een hele zware middag tegemoet gaan. De mannen van Nico van der Salm wonnen zaterdag jongstleden weliswaar voor het eerst, maar of ze volwaardig partij kunnen bieden aan een van de kampioenskandidaten op zijn scherpst is maar zeer de vraag. Dat FC Oegstgeest zou tekenen voor een gelijk spelletje ligt voor de hand. Op zeker is dat Terry Polet en Tim Bakker zaterdag ontbreken na opgelopen blessures in het duel van vorig weekend. Bakker ondergaat spoedig een operatie.

Sporting Leiden-Oudewater

Kansen benutten deed Sporting niet en ging met 3-0 de bietenbrug op tegen Alphia. De ploeg moet nu echt de draad weer oppakken om de aansluiting met de top niet kwijt te raken. De mannen van Cees van Tongeren wonnen voor het laatst op 26 oktober en dat is te lang geleden. Oudewater zou dan prooi moeten worden van de Leidenaren. De bezoekers spelen bepaald geen hoofdrol  in deze klasse. Oudewater haalde slechts zeven puntjes uit negen wedstrijden. Sporting moet in staat worden geacht Oudewater eronder te krijgen. Maar hoe het met het vertrouwen gesteld is van een ploeg die twee keer achtereen gelijk speelde en vervolgens verloor is natuurlijk wel een vraag die open staat.

TAVV-Blauw Zwart

Door zes keer op rij te winnen maakt TAVV voorlopig de favorietenrol volledig waar. Fier prijkt de ploeg uit Ter Aar bovenaan met inmiddels vijf punten voorsprong op Aarlanderveen dat tweede staat. Zou Blauw Zwart met angst en beven naar TAVV komen? Afgaande op de kille cijfers wel. De ploeg uit Wassenaar staat laatste en verloor de laatste vier wedstrijden. TAVV won alle vier de thuiswedstrijden en het doelgemiddelde is 17-1. Wordt het een veegpartij op het Sportcomplex Aardam West? Of gooit de ploeg van Jos van der Helm de poort succesvol dicht?

VVSB-Lugdunum

Steeg Lugdunum ver boven zichzelf uit in de wedstrijd tegen Aarlanderveen of bereikte groenwit een niveau dat het vaker kan aantikken? In de Kikkerpolders is men er heilig van overtuigd dat Lugdunum veel beter kan dan het vaak heeft laten zien. Om ook het wat wisselvallige VVSB aan de zegekar te binden zal er opnieuw met volle inzet gestreden moeten worden. Dat is vaak de basis van een goede prestatie. Lugdunum wil geen bescheiden rol in de middenmoot en zal dus ook van een concurrent als VVSB moeten winnen. Het geloof in eigen kunnen zal ook nog eens een flinke boost krijgen. Eigenlijk is een gelijkspel niet voldoende om de ambities waar te maken. Maar ja, daar denken ze in Noordwijkerhout gewis niet anders over.

Zondag 1 december

Derde klasse A

De Kennemers-Voorschoten’97

Trainer Huib van Oostrom Soede kent de sterke en zwakke kanten van zijn selectie door en door. Het is een jonge ploeg, die soms best aardig kan voetballen, maar juist door het jeugdig enthousiasme er nog wel eens in tuint tegen ervaren rotten. Zo’n team is De Kennemers, fier bovenaan met winst in alle negen gespeelde wedstrijden tot nu toe. Elk foutje kan fataal zijn. Van Oostrom Soede is genoeg door de wol geverfd om te beseffen dat ook aan een zware nederlaag niet te zwaar getild moet worden. Het hoort allemaal bij een opleidingsteam wat Voorschoten’97 zondag toch is. Zoek het positieve in elke wedstrijd en borduur daarop voort is zijn motto. Goed weerwerk bieden tegen kampioenskandidaat nummer 1 zou al heel fraai zijn.

Nicolaas Boys-Sporting Leiden

De vlag ging uit en Facebook stond vol lovende reacties naar aanleiding van de eerste zege van de zondagtak van Sporting leiden. Daar was de ploeg hard aan toe. De nederlaag in de strijd om de Rabobank LAV cup tegen SJZ kwam vooral bikkelhard aan door de manier waarop de verliespartij tot stand kwam. De overwinning op Van Nispen kan een reddingsboei zijn en een opmaat voor meer. De immer optimistische trainer Charl van Goozen zal het zeker zo zien. Een tegenstander als Nicolaas Boys komt als geroepen. Ook de ploeg uit Nieuwveen heeft het moeilijk en neemt slechts een plek hoger op de ranglijst in. Wint Sporting dan gaat het etiket van lelijk eendje in 3A ook van de ploeg af.

Derde klasse B 

Stompwijk’92-Full Speed

Vorig jaar degradeerde Stompwijk’92 uit de tweede klasse en inmiddels vindt de club zich nu ook weer terug op de onderste helft van de ranglijst. Het verlies tegen Kethel Spaland was vorige week uiterst zuur omdat Stompwijk voetballend meer in huis leek te hebben. In de derde klasse wordt echter meer geëist van de clubs: strijdlust en misschien meer nog fysiek vermogen. Dat laatste ontbeert de ploeg lijkt wel. De beuk erin dus. Dat zal zeker moeten tegen koploper Full Speed, hoewel die ploeg ok voetballend aardig uit de voeten kan gezien hun positie op de ranglijst. Toch is de ploeg niet onklopbaar: ze kregen reeds twee nederlagen aan hun broek. Kan Stompwijk er daar drie van maken?