Zaterdag 7 december

Derde klasse A

Blauw Zwart-FC Oegstgeest

Beide ploegen beleven tot nu toe een moeizaam seizoen. Na tien wedstrijden nemen de formaties van Jos van der Helm en Nico van der Sam respectievelijk de laatste en voorlaatste plaats in. De Wassenaarders verzamelden in de laatste vijf wedstrijden geen enkel punt en in de laatste vier duels werd het vijandelijke net nimmer gevonden. De FC heeft ondertussen 1 zege geboekt, maar na de winst tegen Gouda ging het weer mis tegen Aarlanderveen. Nu is dat een kandidaat voor de prijzen, zo lijkt het althans, en zou een overwinning erg verrassend zijn geweest gezien de stand. Toch kreeg de fusieclub bij 0-0 tal van kansen en zo had het duel zeker anders kunnen lopen dan dat het uiteindelijk eindigde (5-2). De cijfers spreken vooralsnog wel boekdelen. Met VVC heeft FC Oegstgeest het slechtste doelsaldo. Het positieve is in elk geval dat er kansen worden gecreëerd. Nu nog het verzilveren ervan. Gaat het gebeuren op De Schulpwei?

Lugdunum-Sporting Leiden

Wordt belicht als Krakerrr van de Week

Alphia-TAVV

Wordt belicht middels een interview met Lars van der Pijl, aanvoerder van de koploper uit Ter Aar

Zondag 8 december

Derde klasse A

Alliance’22-Voorschoten’97

Voorschoten’97 kreeg afgelopen zondag geen poot aan de grond bij De Kennemers, maar dat was te voorzien en zeker geen schande. Die ploeg dendert door het seizoen heen en lijkt onbetwist af te stevenen op de tweede klasse. Met positieverbetering is de formatie van Huib van Oostrom Soede geenszins bezig. Er moeten voetballend stappen worden gemaakt en af en toe is winnen is mooi meegenomen. De komende tegenstander, Alliance’22 uit Haarlem, staat momenteel op de vijfde plaats met veertien punten uit tien wedstrijden. Voorschoten’97 is de nummer 11 en vergaarde negen punten tot dusverre. In de laatste vijf duels werd eenmaal gewonnen. Vooraf zal groen en geel tekenen voor een punt gezien de rangschikking, maar wellicht valt er meer te halen op sportpark Egelantierlaan.

Sporting Leiden-WVC

Een duel die al wat jaren op de rol staat. In de voorbije jaren deden beide teams het echter beduidend beter. Nu is het een ontmoeting tussen de nummer laatst en twaalf. Sporting Leiden won pas eenmaal en de andere fusieclub verzamelde ook pas acht punten. Het is zaak voor de ploeg van Charl van Goozen om de tweede thuiszege van het seizoen binnen te loodsen, want na de nederlaag tegen Nicolaas Boys- het werd afgelopen zondag 2-1 in Nieuwveen- blijven er anders wel erg weinig tegenstanders in het vizier. Sporting weet dat er een tegenstander op bezoek komt die op vreemde bodem pas eenmaal scoorde. Dat was overigens wel voldoende voor een zege op Nicolaas Boys. Vorig seizoen speelden de ploegen slechts 1 onderling duel alvorens de derde klasse werd verdeeld in ‘Hoog’ en ‘Laag’. De Leidenaren gingen er in het uitduel met 3-0 vanaf.

Derde klasse B

SEP-Stompwijk’92

Het gaat niet goed met Stompwijk’92. Ondanks een zeer acceptabele pot voetbal afgelopen zondag werd er toch verloren van lijstaanvoerder Full Speed. Met dat resultaat mocht de nummer 1 niet mopperen, maar at the end gaat het om de punten. Het betekende de derde nederlaag op rij voor de formatie van Patrick Kamperveen en daardoor wordt slechts de elfde positie ingenomen. Een stek die best teleurstellend genoemd mag worden, want tenslotte speelde Stompwijk’92 vorig seizoen nog in de tweede klasse. SEP, de komende tegenstander, staat met een dertiende plaats nog lager en dus zou je mogen verwachten dat er wellicht weer eens een driepunter in zit voor de gasten. De geelroden kunnen bij winst echter passeren en dat zou maken dat het wel een heel grijs seizoen begint te worden voor de club met de wit, groen en rode clubkleuren. Het is overigens niet zo dat Kamperveen zijn ploeg dikwijls weggespeeld ziet worden. Het doelsaldo van 18 voor en 18 tegen zegt in dat opzicht wel wat.