Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 9 november

Alphia-Lugdunum

De wedstrijd tegen Nieuwkoop kende voor de Leidenaren een uiterst onverkwikkelijk einde. De groenwitten werden getrakteerd op een paar, in hun ogen, onbegrijpelijke rode kaarten waarna de wedstrijd ook nog eens gestaakt werd. Lugdunum zal voor vier minuten nog eens naar Nieuwkoop moeten reizen, waarna de wedstrijd hervat wordt met een strafschop voor de thuisploeg. Wat zal Lugdunum zich graag willen revancheren en zich in positieve zin op de kaart zetten middels een klinkende zege op Alphia! De thuisploeg heeft zich na drie nederlagen herpakt middels een zege op Blauw Zwart (0-4). Virtueel staat Lugdunum gelijk en dat betekent dat groenwit een concurrent voor de subtop in een rechtstreeks duel terug kan wijzen. Motivatie volop voor de equipe van Roberto Escudero.

Oudewater- FC Oegstgeest

Na drie gelijke spelen zal trainer Nico van der Salm op meer gehoopt hebben dan een 3-0 nederlaag tegen Be Fair. Vooral het gebrek aan koelbloedigheid en daadkracht voor het doel van de tegenstander zal Van der Salm zorgen gebaard hebben. Om aan deze minpunten te werken lijkt tegenstander Oudewater de ideale sparringpartner. De bezoekers hebben slechts een puntje meer en verloren de laatste twee matches. Een ander aspect dat winst extra aantrekkelijk maakt: de rode lantaarn kan overgedragen worden. Als Blauw Zwart zou verliezen maakt FC Oegstgeest een heus sprongetje, want deze club wordt dan ook op de ranglijst gepasseerd. Dan zal er wél gescoord moeten worden door de promovendus. Overigens is de wedstrijd, die op de Voscuyl gepland stond, op verzoek van Oudewater verplaatst. In een eerder stadium gingen Van der Salm en de zijnen al akkoord.

Sporting Leiden-VVSB

Sporting Leiden leek lang een zeer belangrijke kandidaat voor de eerste periode. Van de laatste vier wedstrijden werd er echter slechts een gewonnen zodat TAVV de Leidenaren op de ranglijst passeerde. Vooral de 0-0 tegen middenmoter Gouda zal Cees van Tongeren inwendig pijn hebben gedaan. Hoog op de ranglijst eindigen kan ook nog prijzen opleveren en het seizoen is tenslotte nog lang. Winst op VVSB is dan gelijk een vorm van revanche voor de niet altijd meevallende resultaten. VVSB wisselt keurig winst- en verliespartijen af. Statistisch gezien zou Voetbal Vereniging Sint Bernardus de drie punten moeten ophalen in de Mors. De kans dat Sporting hieraan meewerkt is echter nul. Als de voorwaartsen het vizier weer op scherp hebben gezet kan een thuiszege Sporting niet ontgaan. Hoewel, vorig seizoen werd het 1-3 voor de paarsgelen.

TAVV-Nieuwkoop

Na zeven wedstrijden is het TAVV gelukt de bovenste plek van de derde klasse A in te nemen. Daar zullen ze geen afstand van willen doen en waarom zouden ze ook? De brigade van Frenk van der Kleij legt de ene na de andere tegenstander over de knie. Nieuwkoop behaalde wisselende resultaten en zal dan ook niet met een gerust hart naar Ter Aar afreizen. Dorus Boddeke, die in de laatste vijf wedstrijden scoorde, zou daar maar al te graag zes van maken. Maar er staat ook een collectieve prijs op het spel: wint TAVV dan grijpt het de eerste periodetitel. Bij een andere uitslag zijn de resultaten van Sporting Leiden en Aarlanderveen van belang. Daar rekent men in Ter Aar denkelijk niet op. Wordt zaterdag het glas geheven op de eerste prijs van het seizoen? En dat ook nog eens tegen een ‘buurman’, waarvan er drie spelers juist zijn overgestapt naar de blauwwitten.

Voorbeschouwing derde klasse A

Zondag 10 november

RKDES-Sporting Leiden

De resultaten van Sporting Leiden stemmen tot louter droefenis: er werd vijf keer verloren, de ploeg scoorde tot dusver slechts twee doelpunten en kreeg er 25 om de oren. Ondanks de inzet van meer ervaren krachten als Jim Pracht, Boudewijn Kamphues en Trigillio Pinas is de ommekeer niet gekomen. Wil het seizoen nog enigszins gered worden dan is het de hoogste tijd dat er punten gepakt worden, hoe doet niet ter zake. De sfeer mag in een selectie goed zijn ondanks een aantal nederlagen, maar ook daar kan een grens bereikt worden. Of RKDES het juiste slachtoffer is zal moeten blijken, maar waarschijnlijk is dat niet het geval. De club uit Kudelstaart won drie wedstrijden op rij. Misschien worden de Leidenaars wel als smakelijk hapje gezien. Onderschatting door de gastheren?

Voorschoten’97-Zwanenburg

Na een zege en gelijkspel hoopte Voorschoten’97 op aanzienlijk meer dan een kansloze 3-0 nederlaag tegen het bepaald niet imponerende Nicolaas Boys. Het was ongetwijfeld een bittere pil voor Huib van Oostrom Soede en de zijnen. Dan Zwanenburg maar verslaan zal de gedachte in Voorschoten zijn. Deze ploeg leed een duidelijk 0-5 nederlaag tegen Bloemendaal en heeft twee punten meer verzameld dan Voorschoten’97. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de Zwanenburgers een wedstrijd minder speelden. De jonkies van Van Oostrom Soede zullen hun mouwen moeten opstropen om tot een goed resultaat te komen.

Derde klasse B

HOV/DJSCR-Stompwijk’92

DEMO kreeg een stevig lesje van een ontketend Stompwijk’97: 7-0. Het is natuurlijk de vraag of de dorpsclub een vervolg kan geven aan dit prima resultaat. Hoop Op Vooruitgang/De Jonge Spartaan SCR combinatie Rotterdam won slechts eenmaal en staat op de ranglijst twee plaatsen onder de bezoekers. Stompwijk staat zelf zevende, maar het gat met de nummer vijf is maar liefst vijf punten. Wil de club aansluiting vinden met de subtop, dan is een zege noodzakelijk. Mochten de mannen van Patrick Kamperveen de blakende vorm met een week verlengen, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Note redactie: de trainer van Stompwijk’92 is overigens woensdag tussen 18 en 19 uur te gast bij Sport071, het radio sportprogramma van Sleutelstad FM. Luistertip! Bij onze mediapartner presenteert Remco Mentink van LAV bij deze editie.