Voorbeschouwing derde klasse A (zaterdag),

Zaterdag 9 februari

Blauw Zwart – Zwammerdam

De ploeg van trainer Jack Harmsen reist af naar Wassenaar in de hoop om weer eens een keer een driepunter te scoren, de laatste keer in competitieverband kunnen de meesten zich al niet meer heugen. Bij winst kruipt men naar tegenstander Blauw Zwart toe, een ploeg die afgelopen zaterdag tegen CVC Reeuwijk vijf keer scoorde en zelfs met 5-1 voor stond en toch maar met een punt huiswaarts keerde. De heenwedstrijd werd nipt een prooi voor De Dammers, er werd met 2-1 gewonnen. Een resultaat waar men nu vooraf zeker voor tekent, dit ook om wat meer afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Lugdunum – BSC’68

De Leidenaren verloren de derby tegen de zaterdagtak van Sporting Leiden, maar zeker het spel vlak na rust moet vertrouwen geven. Gezien de stand op de ranglijst en de aanwezige kwaliteit in de ploeg van trainer Robert Escudero kan alleen een overwinning volstaan, zeker als je speelt tegen een ploeg die tot nu toe nog maar zes keer het net wist te vinden. Oftewel een half doelpunt per wedstrijd. Het verschil tussen de nummer drie en nummer acht op de ranglijst is slechts drie punten dus is het zaak om de punten in de Kikkerpolder te houden. De jacht op drie punten zal dan wel zonder Ozan Isitir moeten gebeuren, hij ontving afgelopen zaterdag twee gele kaarten en dat betekent tegenwoordig automatisch een wedstrijd schorsing.

Sporting Leiden – Van Nispen

Vooraf een mooi affiche als je weet dat de koploper op bezoek komt. Van Nispen kent een groot aantal spelers met een Noordwijk verleden die op het hoogste amateurniveau heeft gespeeld en ondanks het een keer in de week trainen riant aan kop staan. Afgelopen zaterdag werd nummer twee met 3-1 verslagen en bedraagt het verschil inmiddels tien punten. Cees van Tongeren zal ongetwijfeld een plan A en B hebben verzonnen tegen de ploeg met de meeste doelpunten voor en minste doelpunten tegen. De Leidenaren staan op een keurige gedeelde derde plaats, de heenwedstrijd was ook al een kraker met als einduitslag 3-3, dus mocht u in de buurt zijn dan is deze wedstrijd zeker het bekijken waard. Destijds scoorden Elroy Lammers en Sipan Khalid tweemaal voor de Leidenaren. En mocht het vertoonde spel tegenvallen, een ding is zeker en dat is de zeer gezellige derde helft.

WEST 1

Kagia – DEM

Je zal toch maar in het eerste bij DEM voetballen en dan naar Lisserbroek moeten afreizen om tegen het nog altijd ongeslagen Kagia aan te treden. Geen al te prettig vooruitzicht, zeker niet als je zelf de laatste twee wedstrijden verloren hebt en de tegenstander naast heel goed kan voetballen ook nog de eigenschap veerkracht en karakter bezit. Statistisch gezien komt de eerste nederlaag steeds dichterbij voor de ploeg van trainer Rene Ras, echter statistieken zijn er vaak ook voor in de prullenbak. Afgelopen zaterdag leek de eerste nederlaag een feit maar veerkracht en goed keeperswerk van Sander Hogervorst voorkwamen dit. Voorzitter Richard Trompert heeft zijn vertrek aan het einde van het seizoen reeds aangekondigd, dit zou er best wel een kunnen zijn in de categorie stoppen op je hoogtepunt. Het is aan de selectie en staf om deze aimabele en sympathieke man een passend afscheid te geven.