Sporting Leiden-Be Fair

Op de vierde speeldag een wedstrijd tussen twee ploegen die vorig seizoen lang mee deden om de prijzen. En dat zou dit seizoen ook maar weer zo kunnen zijn. Afgaande op de start mag die van Sporting als ‘vliegend’ worden gezien, terwijl Be Fair ook mee gaat met de bovenste ploegen. De Leidse ploeg is nog ongeslagen en heeft de volle buit binnen gesprokkeld. Na twee ruime zeges volgde afgelopen zaterdag een meer moeizame middag, maar het liep wel goed af in Nieuwkoop. De 2-0 achterstand werd omgezet in een 2-3 zege en dat niet in de laatste plaats door toedoen van Sipan Khalid. De aanvaller bracht al zijn derde (valse) hattrick op zijn naam en duidelijk mag zijn dat deze speler in blakende vorm verkeert. Dat neemt niet weg dat Cees van Tongeren bepaald niet in zijn sas was over de eerste helft. ,,Het had meer dan 2-0 kunnen zijn en ook kort na rust kwamen we een keer goed weg. Daarna hebben we het pas opgepakt. Het kwam nog goed, maar hier kom je niet altijd mee weg. Tegen Be Fair zullen we ook op grote weerstand kunnen rekenen dus het is handig om er dan meteen klaar voor te zijn.” Vorig seizoen leverde dit duel een nipte 1-0 zege op voor de fusieclub.

TAVV-Lugdunum

De degradant uit de tweede klasse is nog ongeslagen op een niveautje lager, maar wel werd al tweemaal gelijk gespeeld. Tegen Aarlanderveen en CVC Reeuwijk had er echter ook zomaar verloren kunnen worden dus in die zin mist de Ter Aarse club de overtuiging nog. Die zal komende zaterdag wel nodig zijn want Lugdunum lijkt aan kracht te winnen nu het team per week completer wordt. Zo is Jochie Sebrechts weer inzetbaar en ook Adam Atif speelde afgelopen zaterdag mee in de gewonnen wedstrijd tegen FC Oegstgeest (4-1). De kikkers wonnen verdiend, maar de fusieclub leverde weldegelijk weerwerk na twee eerdere zwakke beurten. Tegen Soufiane Boukhidous was echter geen kruid opgewassen. De aanvaller scoorde alle doelpunten. Al met al een strijd tussen de huidige nummers zes en vier waarbij de Leidenaren een punt meer verzamelden tot nu toe.

FC Oegstgeest-CVC Reeuwijk

Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat de FC dit jaar net als in de afgelopen jaren in de vierde klasse mee zal gaan doen bij de bovenste ploegen. Daarvoor verzwakte het team teveel tijdens de zomerstop en dus moet Nico van der Salm tot nu toe puzzelen om tot een solidere brigade te komen. Met nul uit drie is de start echter niet bepaald rooskleurig en de ploeg incasseerde tot dusverre erg veel tegendoelpunten. Wanhopig hoeft men op de Voscuyl nog niet te worden, want in de voorbereiding werd onder meer gelijk gespeeld tegen tweedeklasser DoCoS dus er kan best wel muziek in het team zitten. Van der Salm heeft tot nu echter te maken met een incomplete groep en daar wordt de trainer terecht niet vrolijk van. Er lijken evenwel betere tijden aan te breken qua bezettingsgraad en dat biedt wellicht perspectieven om zo snel mogelijk van de hatelijke nul af te komen. CVC komt op bezoek op speeldag 4 en die ploeg won ook nog niet. Wel speelde het gelijk tegen VVSB en TAVV. Op visite bij Alphia, nog ongeslagen en medekoploper, werd met 3-0 verloren.