Lugdunum – Blauw Zwart

Lugdunum kende afgelopen zaterdag een complete offday. Tegen FC Oudewater, dat voor de wedstrijd nog slechts één punt had verzameld, werd thuis kansloos met 0-3 verloren. Lichtpuntje voor de ‘kikkers’ was dat Daniël Gras weer zijn eerste speelminuten maakte na zijn blessure. De mannen van Roberto Escudero krijgen komend weekend een kans op revanche, dan komt het Wassenaarse Blauw Zwart op bezoek. De formatie van trainer Jos van der Helm hield zaterdag Sporting Leiden op een gelijkspel (1-1) en staat met 5 punten uit  5 wedstrijden in de brede middenmoot, Lugdunum behaalde tot nu toe 1 punt meer. Vorig seizoen remiseerden de ploegen in Leiden (1-1).

TAVV – Gouda

TAVV lijkt de smaak te pakken te krijgen.Op bezoek bij het sterke Be Fair werd met 0-1 gewonnen. De ploeg van trainer Frenk van der Kleij is inmiddels opgeklommen naar de (gedeelde) koppositie en lijkt in de huidige vorm de grootste kanshebber voor het winnen van de 1e periode. Een overwinning in de komende thuiswedstrijd tegen Gouda zou een goede stap in de richting van dat succes betekenen. De Gouwenaren hielden in de laatste wedstrijd medekoploper Aarlanderveen op een gelijkspel (0-0). Gouda heeft na vijf wedstrijden zeven punten verzameld en staat daarmee op een  gedeelde vijfde plaats.

Sporting Leiden – CVC Reeuwijk

Sporting Leiden wist op bezoek bij Blauw Zwart via een doelpunt Adil Harfaoui vlak voor tijd nog net een puntje te redden (1-1), maar de Morsbewoners blijven (op doelsaldo) koploper van de derde klasse A. Na twee gelijke spelen gaan de mannen van Cees van Tongeren nu weer op jacht naar een overwinning en dat zal ten koste moeten gaan van CVC Reeuwijk. De Reeuwijkers behaalden zaterdag een knappe zege op Alphia (3-1) en klommen door dit resultaat op naar de middenmoot met 6 punten uit 5 wedstrijden. De laatste editie in de Mors eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg.

FC Oegstgeest – FC VVC

FC Oegstgeest scoorde zaterdag, op bezoek bij Nieuwkoop, na een 2-0 achterstand nog twee keer en keerde zo toch nog met een puntje terug naar De Voscuyl. De mannen van Nico van der Salm schoten niet veel op met het behaalde resultaat, FC Oegstgeest bleef met 2 punten uit 5 wedstrijden de hekkensluiter in deze klasse. Komende zaterdag krijgt de debutant FC VVC op bezoek, de ploeg uit Nieuw Vennep staat in de middenmoot met 6 punten. FC Oegstgeest werd overigens deze week door vierdeklasser Rohda ’76, na strafschoppen, uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-districtsbeker.