zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 5 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 5 oktober

-

Lugdunum-FC Oegstgeest

De bezoekers beleefden een nachtmerrieachtig begin van de competitie en staat nu laatste met nul doelpunten voor en elf tegen. De hoofdoorzaak is genoegzaam bekend en laten we hier verder rusten. Veel belangrijker is de vraag hoe de ploeg uit de put kan klauteren. Hard werken, geloof in eigen kunnen en pure teamspirit kunnen wonderen doen. Juist door die elementen promoveerde FC Oegstgeest naar deze klasse. Het kan dus wel. Kunnen trainer Nico van der Salm en zijn selectie het tij keren, te beginnen zaterdag tegen Lugdunum? Een vroeg doelpunt van Oegstgeestse zijde kan wellicht een mentale injectie geven. Lugdunum weet nog niet waar het staat. Na een fraaie zege op SV Gouda volgde een 3-0 zeperd tegen CVV Be Fair dat de eerste wedstrijd ook met 3-0 verloor. Op papier heeft de club uit de Kikkerpolder een selectie die in de top drie kan meedraaien ware het niet dat nog niet iedereen fit of beschikbaar is. Die ambitie is er zeker bij groenwit. Een zege op het bezoekende FC Oegstgeest ligt voor de hand zou je zeggen, maar zekerheidjes bestaan er amper in de sport. Om in de top te kunnen meedraaien moet er gewonnen worden.

Nieuwkoop-Sporting Leiden

De Leidenaren zijn uiterst voortvarend van start gegaan; als een bulldozer daverden ze over VVC en FC Oegstgeest heen. Deze tegenstanders slaagden er niet in ook maar één maal te scoren. Logischerwijs staan de mannen van trainer Cees van Tongeren fier bovenaan in deze afdeling. Kijkend naar de huidige situatie lijkt het twijfelachtig of Nieuwkoop zand in de machine kan gooien. De bezoekers wonnen en verloren eenmaal en lijken vooralsnog geen topper. Sporting Leiden zal het resultaat van vorig jaar echter niet vergeten zijn toen men daar met maar liefst 4-0 klop kreeg. Dat vraagt eenvoudig om revanche. Van Tongeren zal zijn mannen nauwelijks of niet hoeven te motiveren.

CVC Reeuwijk-TAVV

TAVV kreeg vorige week een dikke pluim voor de vechtlust en taaiheid. Tachtig minuten met tien man spelen met een 1-0 achterstand en toch nog gelijk spelen is een prestatie van formaat, zeker tegen een uiterst sterke tegenstander als Aarlanderveen. Een veel uitgebreidere voorbeschouwing is elders te lezen onder de kop ‘Kraker van de week’.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read