Derde klasse A  

Blauw Zwart – Sporting Leiden (za)

Sporting Leiden zal met een goed gevoel terugkijken op de 1e competitiethelft, de 5e plaats mag dan ook gerust verdienstelijk worden genoemd. De Leidenaren hervatten de competitie in Wassenaar, de mannen van Kees van Tongeren gaan zaterdag op bezoek bij Blauw Zwart. De Wassenaarders staan op de 10e plaats  en staan op 5 punten achterstand van de Morsbewoners. Sporting Leiden maakte recent bekend dat Van Tongeren ook volgend seizoen als trainer aan de club verbonden blijft.  Dat geldt trouwens ook voor de trainer van de tegenstander, waar Jos van der Helm voor een jaar bijtekende. Sporting Leiden (za én zo)  oefende afgelopen weekend tegen Jong ADO, een wedstrijd die de bezoekers met 1-4 wonnen.

Lugdunum – DSVP

Lugdunum heeft zich,  na de degradatie van vorig seizoen, knap herpakt in de derde klasse. Met een 3e plaats tijdens de winterstop,  kunnen de Kikkerpolder-bewoners dan ook zeker thuiskomen. Trainer Roberto Escudero haalde met zijn vrij jonge ploeg na 12 wedstrijden 22 punten en staat  op 9 punten achterstand van  koploper Van Nispen. Dat het bestuur van Lugdunum ook tevreden is,  mag getuige de contractverlenging voor Escudero gerust  worden geconcludeerd. De Leidenaren ontvangen zaterdaag DSVP uit Pijnacker, de club waar Dick Advocaat ooit zijn trainersloopbaan begon. De bezoekers staan met  14 punten uit  12  wedstrijden op een 7e plaats. 

Zwammerdam- VVSB

In tegenstelling tot de 2 andere LAV-clubs in deze klasse, staat Zwammerdam halverwege de compeititie wat minder florissant voor. De huidige 11e klassering is op zijn minst zorgelijk te noemen, de groen-witten moeten aan het eind van dit seizoen in ieder niet lager eindigen om degradatiewedstrijden te voorkomen. Zaterdag ontvangen de groen-witten debutant VVSB, dat met 18 punten uit 12 wedstrijden keurig in de middenmoot staat. De Noordwijkerhouters lieten afgelopen weekend weten dat trainer Rob Jonkman ook volgend seizoen weer voor de groep staat.

Derde klasse B zaterdag ( West 1)

HYS  – Kagia

12 wedstrijden, 32 punten (10x gewonnen en 2x gelijk) en een voorsprong van acht punten op nummer 2.  Wat valt daar nog aan toe te voegen? Het is voor de buitenwacht niet meer de vraag óf, maar wanneer Kagia dit seizoen kampioen wordt. Kagia-trainer René Ras wijst erop dat de competitie nog niet eens halverwege is en tempert begrijpelijkerwijs de eurforie rondom de club, feit blijft wel dat het wel heel raar moet lopen willen de Lisserbroekers aan het eind van de rit niet met de kampioensschaal in handen staan. De oranjehemden bereidden zich op de 2e helft van de competitie voor in Stadskanaal. Kagia gaat zaterdag naar Haarlem .Op bezoek bij  HYS willen de Lisserbroekers de winnende draad weer oppakken. De Haarlemmers staan met 13 punten uit 11 wedstrijden op een 9e plaats.