Voorbeschouwing zaterdag derde klasse

3A

Sporting Leiden (za) – CVC Reeuwijk

Sporting Leiden ontvangt komend weekend middenmotor CVC Reeuwijk, dat zaterdag knap een punt pakte tegen kopploeg Be Fair. De Morsbewoners keerden afgelopen zaterdag  met een punt terug uit Wassenaar, bij Blauw Zwart werd met 1-1 gelijkgespeeld. Door dit gelijke spel blijven de mannen van Cees van Tongeren op de 5e plaats staan.

DWO- Lugdunum

Lugdunum gaat zaterdag op bezoek bij laagvlieger DWO uit Zoetermeer. De Zoetermeerders wisten dit seizoen slechts 1 wedstrijd te winnen en lijken op papier een te nemen horde voor de Kikkerpolder-ploeg te zijn. De Leidenaren speelden afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen DSVP en behielden door dit resultaat de 3e plaats op de ranglijst. DWO kwam na de winterstop nog niet in actie, de derby tegen BSC ’68 werd afgelopen weekend afgelast.

Be Fair – Zwammerdam

Zwammerdam behaalde een punt tegen VVSB (2-2) en mocht daarvoor met name Rogillio Swaalep danken. De spits, vorig seizoen overgekomen van het Goudse ONA,  maakte twee fraaie doelpunten en was een voortdurende plaag voor de VVSB-defensie. Na de wedstrijd werd ook bekend gemaakt dat Zwammerdam het contract met trainer Jack Harmsen met 1 jaar heeft verlengd. Zwammerdam staat nu met 11 punten uit 13 wedstrijden net boven de rode streep en moet zaterdag naar Waddinxveen waar vice-koploper Be Fair wacht.

3B ( West 1)

Kagia – Kon HFC

Kagia ging in de 1e wedstrijd na de winterstop door met wat het inmiddels gewend is : winnen. Gastheer HYS was in Haarlem geen partij voor de oranjehemden (0-6), die hun voorsprong op de nr. 2 zagen oplopen tot  9 punten. Zaterdag treft Kagia opnieuw een tegenstander uit de Spaarnestad, de Kon HFC komt dan op bezoek. De Lisserbroekers hebben trouwens goede herinneringen aan deze tegenstander, in de heenwedstrijd werd de 1e periode in de wacht gesleept.