Nieuwkoop – Sporting Leiden

De club uit De Mors doet het dit seizoen tot nu toe uitstekend, al zag het inmiddels stadsgenoot Lugdunum langszij komen waarbij het veel betere doelsaldo de derde plaats nog in stand houdt. De laatste competitiewedstrijd werd er thuis met minimaal verschil van het op de tweede plaats staande Be Fair gewonnen. Het gat naar de ploeg uit Waddinxveen is nog vier punten. Aanstaande zaterdag gaat de reis voor de mannen van Cees van Tongeren naar Nieuwkoop om tegen de gelijknamige ploeg aan te treden. In de thuiswedstrijd werd relatief gemakkelijk met 4-0 gewonnen. De thuisclub heeft de laatste wedstrijden wat punten gemorst maar is vooral thuis een moeilijk te kloppen ploeg. Nog drie wedstrijden knallen en het seizoen kan nog mooier eindigen, hoewel men bij de fusieclub denkt dat het heel lastig wordt om nacompetitievoetbal te behalen.

NSV’46 – Lugdunum

Een gedeeld derde stek, lange reeks wedstrijden ongeslagen en nog uitzicht op een periodetitel. Daar waar het seizoen eerder nog als een nachtkaars dreigde uit te gaan is er nu kennelijk de flow en zijn de resultaten positief opvallend. Dinsdagavond werd er geoefend tegen een voltallig FC Boshuizen en stond er na 90 minuten een meer dan verdienstelijk 1-1 op het scorebord. Het is zaak om gefocust te blijven want komend weekend wacht rode lantaarndrager NSV’46 uit Noorden. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het is aan trainer Robert Escudero en zijn staf om de groep scherp te houden want er wacht mogelijk nog een toetje in de vorm van nacompetitie. Hoe mooi zou het zijn, in het jaar dat de club haar 100 jarig bestaan viert, om terug te keren op net niveau waar de club thuishoort?

Van Nispen – Zwammerdam

Drie wedstrijden winnen en de Dammers zijn ook komend seizoen verzekerd van het derdeklasserschap. Echter met tegenstanders als Van Nispen en Lugdunum uit, is dit wellicht niet geheel realistisch, zeker niet als je weet dat de laatste drie wedstrijden niet werd gewonnen. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen het ongenaakbare Van Nispen, een ploeg die ook een treetje hoger van zich zal doen laten spreken. Het feit dat de Zilkers al kampioen zijn kan een voordeel zijn, uitgaan van eigen kracht is echter het devies. Concurrent DWO staat gelijk in punten. Het is zaak is om deze ploeg onder je te houden want dat betekent weg blijven van nacompetitie om lijfsbehoud. De Zoetermeerders hebben relatief gezien een makkelijker programma. De ploeg van Jack Harmsen heeft alles echter nog in eigen hand en dat kan niet iedereen in deze fase van de competitie zeggen.