Voorbeschouwing derde klasse A

Alphia – Sporting Leiden

Na ruim drie maanden zonder verlies moest Sporting Leiden zaterdag zijn meerdere erkennen in een tegenstander. Zwammerdam was in Leiden met 3-4 te sterk voor de mannen van Cees van Tongeren. Sporting Leiden staat nu op een gedeelde 3e plaats, samen met VVSB en Nieuwkoop. Zaterdag gaat Sporting Leiden op bezoek bij middenmotor Alphia, dat dit weekend met 0-0 gelijkspeelde bij VVSB. Het eerste duel tussen beide teams in Leiden eindigde in een  2-1 zege voor de Leidenaren. De Alphenaren promoveerden vorig seizoen uit de vierde klasse en lijken geen moeite te hebben zich te gaan handhaven.

Lugdunum – Blauw Zwart

Lugdunum behaalde dit weekend een goed resultaat, op bezoek bij runner-up Be Fair werd doelpuntloos gelijkgespeeld. Na een goede start is Lugdunum wat teruggezakt en staat nu in de middenmoot, maar een top 3-klassering is dit seizoen beslist nog haalbaar. Om de aansluiting met de subtop te behouden, zal er zaterdag gewonnen moet worden van Blauw Zwart. De Wassenaarders staan op vier punten achterstand van de Kikkers en verloren zaterdag in eigen huis verrassend van staartploeg NSV ’46 (3-5). De heenwedstrijd in Wassenaar tussen Lugdunum en Blauw Zwart eindigde in een 2-4 zege voor de groenhemden.

Zwammerdam – BSC ‘68

Na de zwaarbevochten zege tegen DWO van vorige week, was er zaterdag opnieuw succes voor Zwammerdam. Met veel strijd en inzet werd bij Sporting Leiden de overwinning uit het vuur gesleept (3-4). Wellicht is deze zege een opmaat voor een mooie reeks voor Damme. De wedstrijd tegen hekkensluiter BSC ’68 lijkt op papier een uitgelezen mogelijkheid voor de mannen van Jack Harmsen om de derde zege op rij te boeken. Toch zal er bij de groenhemden geen sprake van onderschatting zijn. BSC ’68 won immers de heenwedstrijd in Benthuizen met 2-1.  BSC ’68 haalde zaterdag overigens eindelijk weer een puntje, tegen CVC Reeuwijk werd met 2-2 gespeeld.

Voorbeschouwing derde klasse B (West 1)

VVA/Spartaan – Kagia

Na de magere winst  van Kagia op VEW (1-0) was het na afloop in de Lisserbroekse bestuurskamer al snel duidelijk, het aftellen naar het kampioensfeest kan beginnen. Door de nederlagen van de achtervolgers staat Kagia inmiddels liefst 15 punten voor op nummer 2 Pancratius. Als Kagia de komende vier wedstrijden wint (en ook Pancratius dan de volle winst behaalt), dan kunnen de oranjehemden op 13 april (na de thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS) de champagne ontkurken. De komende horde op weg naar het kampioensfeest is VVA/Spartaan. De Amsterdammers staan op de 10e plaats, maar zijn aan een goede reeks bezig. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in een 7-0 zege voor Kagia.