Zaterdag 19 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A

Be Fair-TAVV

De ploeg uit Ter Aar onderstreepte de ambities nog eens door Lugdunum duidelijk met 3-0 terug te wijzen. Tegenstander van zaterdag Be Fair is een niet te onderschatten club: zelfs met negen man- bijna een gehele helft- slaagde koploper Sporting Leiden er niet in van hen te winnen. Het zegt het een en ander over niet aflatende vechtlust. TAVV wint echter wekelijks aan kracht en heeft in elke linie versterkingen binnen de gelederen gekregen. Be Fair staat slechts een puntje achter en de mannen van Frenk van der Kley kunnen de gelegenheid benutten om een gaatje te slaan.

Blauw Zwart-Sporting Leiden

Trainer Cees van Tongeren was zaterdag jongstleden danig uit zijn hum omdat zijn mannen er niet in slaagden Be Fair eronder te krijgen ondanks het feit dat deze ploeg met negen man speelde met nog geruime tijd te spelen. ,,We kunnen en moeten beter”, je hoort het de bevlogen oefenmeester zeggen. Dat moet dan tegen Blauw Zwart gebeuren dat met vier uit vier op de negende plaats bivakkeert. Als de Leidenaren voor de eerste plaats willen gaan moeten ze deze pot winnen. Directe concurrent Aarlanderveen heeft evenveel punten als Sporting en is geen ploeg die gemakkelijk punten laat liggen. Sipan Khalid is on fire en zou graag een doelpuntje of wat aan zijn totaal toevoegen. De bezoekers zijn dan ook favoriet. Het einde van de eerste periodetitel nadert.

Lugdunum-Oudewater

De mannen van Roberto Escudero werden afgelopen weekend na de rust duidelijk door TAVV teruggewezen. De ploeg heeft echter de beide thuiswedstrijden gewonnen en zou daar graag een drietje van maken. Onmogelijk lijkt dat niet. De bezoekers verloren drie maal op rij en haalden vorige week het eerste puntje. Bij Lugdunum lijkt veel te moeten komen van Soufian Boukhidous die vier van de zeven gescoorde doelpunten voor zijn rekening nam. De groenwitten moeten ook winnen als ze aansluiting willen houden bij de subtop.

Nieuwkoop-FC Oegstgeest

Het begon allemaal zo hoopvol voor FC Oegstgeest: in twintig minuten tijd werd er een 3-0 voorsprong op het scorebord getoverd. Dat het uiteindelijk nog gelijk werd tegen CVC Reeuwijk was vanzelfsprekend een domper. De ploeg bewees echter dat het wel degelijk goed kan voetballen. Dat moet de brigade van trainer Nico van der Salm dan tegen Nieuwkoop maar eens een hele wedstrijd laten zien. Als de Oegstgeestenaren zegevierend huiswaarts keren gaan ze de gastheren in punten voorbij en dat is toch een smakelijke worst die de jonge fusieclub wordt voorgehouden.

Zondag 20 oktober

Voorbeschouwing derde klasse A 

Sporting Leiden-Voorschoten’97

Er zijn grote overeenkomsten tussen de beide teams die elkaar zondagmiddag in de Mors treffen. Zowel Voorschoten’97 als Sporting Leiden bungelt in de onderste regionen van de derde klasse A zondag. De bezoekers hebben weliswaar een punt en Sporting nog geen enkel, maar Voorschoten had daar vier wedstrijden voor nodig, terwijl de Leidenaren pas twee wedstrijden speelden. Beide teams spelen in een grotendeels nieuwe samenstelling zodat het gewenningsproces in volle gang is. De selectie bestaat voor een aanzienlijk deel uit jonge jongens die nog moeten wennen aan het ‘seniorenniveau’. Dat is zeker bij Voorschoten’97 het geval. Dat team is sinds jaar en dag een opleidingsinstituut om jonge spelers voor te bereiden op het grote werk, mogelijk de zaterdag 1. Sporting Leiden is in zekere zin een experiment. Men twijfelde of er überhaupt wel een zondagelftal ingeschreven moest worden, maar uiteindelijk werd de knoop doorgehakt: we doen het. Beide teams hebben ook een trainer die als geen ander van niets naar iets kunnen werken. Met vallen en opstaan een elftal kneden naar hun hand is zowel Huib van Oostrom Soede als Charl van Goozen gegeven. Bovendien is het nog een derby ook. Al met al wordt het een interessant treffen.

Derde klasse B

Stompwijk’92- DHL

Stompwijk’92 haalde in Den Haag bij ODB een puntje op en dat is een prima prestatie. Zondag komt DHL op bezoek. Die club heeft nog geen enkele zege mogen laten bijschrijven, maar scoorde wel in elke wedstrijd. Dat duidt op een trefzekere voorhoede waar Stompwijk’92 voor moet oppassen. Nick Ammerlaan mag dan zijn maatje Enrico Geus kwijt zijn, maar ook in zijn eentje vindt hij met regelmaat het net. Stompwijk verloor alleen de eerste wedstrijd en wil niets liever dan een fraaie reeks opbouwen. Puur cijfermatig gezien en dus kijkend naar de ranglijst moet de thuisploeg met de eer gaan strijken.