Derde klasse A

Zwammerdam-Alphia

Slechter kon het afgelopen weekend voor Zwammerdam niet verlopen zijn; zelf verliezen en de concurrentie zien winnen. De dreiging van de nacompetitie om lijfsbehoud is opeens weer reëel. Net als de thuisploeg verloor tegenstander Alphia de laatste twee wedstrijden, maar deze ploeg kan uitbollen gezien hun voorsprong op de clubs die in de gevarenzone zitten. Zwammerdam kan zich geen nieuwe zeperd veroorloven en zal uiterst strijdvaardig het veld opkomen mag je aannemen. Dat zal hard nodig zijn, want de statistieken zijn niet in het voordeel van ‘Damme’. Slechts twee van de elf thuiswedstrijden werden gewonnen en uit was Alphia met 3-1 de sterkste. Hoogste tijd om te tonen dat de resultaten uit het verleden weinig zeggen over het heden.

Sporting Leiden-Be Fair

Hoewel Cees van Tongeren alle verwachtingen omtrent zijn team vanaf het begin temperde en steeds zei dat hij voor lijfsbehoud ging, smaakten de prima resultaten hem heel goed. De nederlaag tegen laagvlieger DWO vorig weekend, maar vooral de manier waarop zaten hem echter danig dwars. De ultieme kans op revanche is er zaterdag al: Be Fair is na Van Nispen met voorsprong ‘the best of the rest’. Wat zal het zoet smaken om de gasten uit Waddinxveen pootje te lichten. Een extra motivatie is natuurlijk dat een overwinning Lugdunum (voorlopig) van het lijf houdt dat inmiddels al wel op gelijke hoogte is gekomen. Sporting zal wel een paar tandjes moeten bijschakelen in vergelijking met vorige week toen sterkhouder Peter Hamelink niet mals was met zelfkritiek. Bij de thuisclub weet men zeker dat men ook veel beter kan dan men tegen DWO liet zien. Nu nog doen natuurlijk.

Lugdunum-Nieuwkoop

Elf punten maar liefst haalde Lugdunum uit de laatste vijf wedstrijden. Het is een prestatie van niet gering formaat als men ziet met welke personele problemen trainer Roberto Escudero te maken kreeg dit seizoen. Tekenend was dat zelfs good-old Henk de Cler en Nino Poulina al meerdere keren binnen de lijnen verschenen. Het tekent het voetbaldier De Cler dat hij gelijk tot de uitblinkers behoorde. Voor Escudero is het toch te hopen dat de selectie weer kan beschikken over iemand als Martijn van Leeuwen die herstellende is van een zware blessure. Tegenstander Nieuwkoop beleeft een moeilijke periode en is inmiddels naar de vijfde plek geduikeld. Voor de bezoekers is het een cruciaal duel om aan te haken bij de top vier. Met een glimlach zullen ze wellicht aan de heenwedstrijd denken toen de groenwitten met 5-0 werden afgedroogd. De ploeg uit de Kikkerpolder zal ook voor de zege gaan in het gevecht om de derde stek.

Derde klasse B, West I

Overbos-Kagia

Zit het feest vanwege het kampioenschap nog in de benen van de mannen uit Lisserbroek of gaat de ploeg onverdroten door met winnen? De thuisploeg, waar Erik van Manen na dit seizoen aan de slag zal gaan,  moet zich nog veilig spelen. Kagia zal zonder twijfels de ‘nul’ achter het aantal verloren wedstrijden willen vasthouden. Met 52 tegendoelpunten heeft Overbos de meeste tegengoals in de afdeling. Dat motiveert Tijs van der Schinkel vast om nog maar eens wat goals aan zijn indrukwekkende totaal toe te voegen.