DSVP-Lugdunum

In 2019 won Lugdunum pas eenmaal. In eigen huis werd BSC’68 verslagen (2-1). Voor het overige gaat het moeizaam met de ploeg van Roberto Escudero. Los van de prestaties heeft de gedreven trainer de laatste weken te maken met onderbezetting en daardoor moeten er zelfs veteranen en jeugdigen worden benaderd om een basiself te kunnen vormen. De Leidse ploeg is ondertussen afgezakt naar de zevende plaats. Toch is de achterstand op de nummer twee, Be Fair, nog niet onoverkomelijk. Winst op DSVP in Pijnacker is echter zo zoetjes aan wel wenselijk. In januari kwamen de ploegen een gelijkspel overeen. Het verschil op de ranglijst is slechts 1 punt in het nadeel van de groenwitten.

Sporting Leiden-Blauw Zwart

De formatie van Cees van Tongeren won drie van de laatste vijf wedstrijden niet en zakte naar de vijfde plaats. De Leidse trainer moet de laatste tijd improviseren vanwege meerdere ontbrekende basisspelers en dat maakt dat de automatismen enigszins zijn verdwenen. Dat neemt niet weg dat de fusieclub nog volop in de race is voor de bovenste drie plaatsen. Althans, Van Nispen is ongrijpbaar maar de tweede of derde plaats is niet ondenkbaar. Tegenstander Blauw Zwart staat laag in de middenmoot, maar lijkt zich geen zorgen te hoeven maken voor lijfsbehoud. Het verschil tussen deze twee ploegen bedraagt zeven punten. In Wassenaar kwam er met 1-1 geen winnaar. Wanneer één van de twee ploegen nog iets in de strijd om de derde periodetitel wil betekenen, zal er gewonnen moeten worden.

VVSB- Zwammerdam

Vanaf 24 november 2018  heeft VVSB niet meer verloren. De ploeg van Rob Jonkman rukte daardoor op naar de derde plaats en is een kandidaat voor de nacompetitie. Dat is best opmerkelijk gezien het feit dat de Noordwijkerhouters vorig seizoen nog in de vierde klasse speelden. Zwammerdam kan dus aan de bak tegen de paarsgelen. Dat zal sowieso moeten, want de groenwitten zijn nog niet veilig. Wel zijn de Dammers op tijd wakker geworden gezien de laatste resultaten. Afgelopen zaterdag morste de nummer elf van de ranglijst wel onnodig twee punten tegen laagvlieger BSC’68. Vooralsnog wordt er goed gepresteerd in de derde periode, maar of er daadwerkelijk een prijs klaar ligt valt te bezien. Eerst maar eens het sein ‘veilig’ kunnen geven. In de eerste confrontatie werd het 2-2 tussen deze twee ploegen.

Derde klasse B (West I)

Kagia-HYS

In de Kikkerbeetstraat in Lisserbroek zijn de voorbereidingen voor het kampioenschap begonnen. Lange tijd was men bij de oranjehemden ingetogen over het naderende succes, maar geleidelijk aan is er genoeg zelfvertrouwen ontstaan om uit te spreken dat de titel binnen handbereik is. De gereserveerde houding was te billijken, maar niemand kan er inmiddels meer omheen. Kagia wordt kampioen. Dat zou kunnen gebeuren op 13 april, wanneer ZSGOWMS op bezoek komt. En anders moet het een week later maar gebeuren in de uitbeurt tegen Overbos. Daarvoor zijn nog wel wat driepunters nodig om te beginnen tegen HYS aanstaande zaterdag. Dat lijkt geen onmogelijke klus gezien de ranglijst. Kagia heeft 34 punten meer verzameld en de ploeg uit Haarlem vecht tegen degradatie. In de eerste botsing walste de ploeg van Rene Ras over de komende tegenstander heen (0-6). Dorus van der Voort, afgelopen weekend trefzeker in het duel met VVA/Spartaan, merkte na dat duel terecht op dat zijn ploeg wel scherp moet blijven. Onderschatting ligt op de loer en dat mag simpelweg niet. Wanneer Kagia de scherpte weer kan oppakken, zal de champagne in elk geval de volgende maand worden ontkurkt. Tijd voor de tweede klasse.