West II, derde klasse A

Van Nispen – Lugdunum

De kampioen tegen de kampioen van de laatste periode, vooraf op papier een alleraardigste pot waarin vrijblijvend gevoetbald kan worden. De vraag is welke elf spelers trainer Roberto Escudero het veld instuurt met het oog op de nacompetitie, waarin direct een kraker op het programma staat als men stadsgenoot DoCoS treft. De Zilkers zijn thuis nog ongeslagen, een mooie uitdaging dus voor de kikkers om hier verandering in te brengen al zal de prioriteit voornamelijk liggen in het niet geblesseerd raken en geen kaarten pakken. Een wedstrijd met veel doelpunten ligt in het verschiet, al zullen beide doelmannen hier anders over denken.

NSV’46 – Sporting Leiden

Zaterdag wordt de competitie afgesloten tegen het reeds gedegradeerde NSV’46, een driepunter zorgt er voor dat de Leidse ploeg de competitie afsluit op een vierde plek en dat is een uitstekende prestatie ondanks dat het de laatste weken wel wat moeizamer gaat. De lat zal volgend seizoen weer een stukje hoger komen te liggen, een periodetitel is dan het volgende doel. De tegenstander uit Noorden zal de laatste wedstrijd voor eigen publiek in stijl willen afsluiten. Het is aan de ploeg van Cees van Tongeren om hier een stokje voor te steken. Tegen een ploeg die gemiddeld iets meer dan drie doelpunten per wedstrijd tegen krijgt moet het toch mogelijk zijn om een goed resultaat te behalen.

Zwammerdam – CVC Reeuwijk

De Dammers zijn al enige tijd verstoken van een overwinning, en die is zaterdag toch echt nodig om het eventueel spelen van nacompetitie te ontlopen. Ook na een driepunter zijn de Zwammerdammers afhankelijk van wat concurrent DWO doet in hun uitwedstrijd tegen DSVP. De Zoetermeerders staan na hun overwinning van vorige week twee punten los en hebben alles zelf in eigen hand. Opvallend is dat de gastheren kampioen van de gelijke spelen zijn, van de negen wedstrijden die onbeslist eindigden werden er zeven thuis gespeeld. Een gelijkspel betekent sowieso nacompetitie, een aanvallend concept ligt dus voor de hand.

 West I, derde klasse B

 VVC – Kagia

Knap, knap en nog eens knap zijn de woorden die op de mannen van Rene Ras van toepassing zijn. Kampioen met een straatlengte voorsprong, en dan toch nog iedere keer de focus op een goed resultaat en het handhaven van de ongeslagen status kunnen opbrengen. Een diepe buiging is op zijn plaats. Het laatste kunstje in de derde klasse is de uitwedstrijd tegen het Vennepse VVC, een ploeg waar in de thuiswedstrijd met 3-0 van werd gewonnen. Wij van LeidenAmateurVoetbal kijken al uit naar komend seizoen als de Kagianen terugkeren naar West II in de sterke ‘Leidse’ tweede klasse. Aanstaande zaterdag geen belchinezen langs de kant, voor iedere ingezette euro op de oranjehemden krijg je ook een euro terug dus inzetten op Kagia heeft weinig zin.