Derde klasse A

Lugdunum-Alphia

Het treffen tussen Lugdunum en Alphia is een duel in de subtop. De ploeg van Roberto Escudero vergaarde twee punten meer tot nu toe en heeft drie punten achterstand op de nummer drie Sporting Leiden. Het impliceert dus dat de Alphenaren voorbij aan gaan aan de Kikkers als er gewonnen wordt. Of dat lukt is maar de vraag uiteraard, maar er zullen zeker revanchegevoelens heersen bij Angelo Leverock en de zijnen. Even voor de feestdagen van 2018 won de Leidse ploeg immers met maar liefst 1-5 door onder meer twee doelpunten van Arash Latifi en Ilias Absalem. Afgelopen weekend stond Lugdunum stil, terwijl Alphia UVS prima weerstand bood in de kwartfinale van de Rabobank LAV Cup (3-4). In de laatste drie duels speelden de groenhemden twee keer gelijk en eenmaal werd gewonnen. De oranjehemden zijn vier duels op rij ongeslagen, maar morsten toch zes punten.

Sporting Leiden-DSVP

De fusieclub verloor pas vier keer dit seizoen en doet het meer dan naar behoren. De derde plaats wordt ingenomen en het heeft er alle schijn van dat het bereiken van de nacompetitie voor promotie geen onmogelijkheid is. Uit de laatste vijf wedstrijden werden tien punten gepakt en de ploeg van Cees van Tongeren scoort gemiddeld boven de twee treffers per duel. De volgende hindernis is DSVP. Die ploeg werd eerder met 0-1 verslagen. Zakaria Bardaa was destijds de gevierde man. De Pijnackers hebben zich uit de gevarenzone gespeeld, maar door de twee meest recente wedstrijden te verliezen lijkt een verdere opmars er niet in te zitten. Sporting kan de onderlinge voorsprong naar acht punten tillen en dan zou alvast één van de mogelijke concurrenten op defenitieve afstand zijn gezet. Andere ploegen in de buurt van de Leidse ploeg zijn voorts Be Fair, Nieuwkoop, VVSb, Lugdunum en Alphia.

Zwammerdam-Nieuwkoop

Op dit moment staat Zwammerdam op de veilige elfde plaats. Afgelopen weekend kwamen twee ploegen in een inhaalspeelronde uit tegen elkaar en daarin hielden BSC’68 en DWO elkaar in evenwicht (1-1). Door dat resultaat is de voorsprong van Damme twaalf punten op BSC’68 en vijf punten op DWO. Er is dus weinig aan de hand voor de groenwitten, maar er zijn nog wel wat punten nodig om meer lucht te krijgen. Komend weekend komt Nieuwkoop op bezoek en dat is de nummer vijf. In de derde periode doet de nummer elf van de reguliere ranglijst het evenwel beduidend beter met zeven uit drie, terwijl de vorig seizoen nog tweedeklasser slechts 1 puntje ophaalde in de laatste drie wedstrijden. Wel moet worden gesteld dat Nieuwkoop eerder in eigen huis met 4-0 beduidend te sterk was voor de Dammers.

Derde klasse B (West I)

United/DAVO-Kagia

Kagia wordt kampioen, zoveel is zeker. Maar wanneer? Dit weekend kan het dak er al afgaan. Dan moet er echter wel gewonnen worden van SV United-DAVO en daarnaast moet Stormvogels punten laten liggen op bezoek bij ZSGOWMS. Over de naam zal de nummer twee kunnen struikelen, maar het is de vraag of de ploeg uit IJmuiden het ook voetballend laat afweten. Het duel van Kagia start om 14 uur, terwijl de andere krachtmeting om 14.30 zal aanvangen. Dus eerst moet de ploeg van Rene Ras zelf zorgen dat de zeventiende zege wordt geboekt. Als dat lukt, is het even afwachten. Mocht de champagne nog niet ontkurkt kunnen worden dan is dit slechts uitstel. In het laatste geval kan het feest een week later losbarsten op eigen grond. De Lisserbroekers hebben uiteraard een voorkeur, maar niet alles in het leven valt nu eenmaal te plannen. In de eerste confrontatie won Kagia met 2-0. Op de ranglijst heeft de aanstaande kampioen 52 punten en dat zijn er negenentwintig meer dan de club uit Haarlem.