donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse zaterdag en zondag 21/22 september

Voorbeschouwing derde klasse zaterdag en zondag 21/22 september

-

Voorbeschouwing derde klasse zaterdag

Zaterdag derde klasse A

Lugdunum – Gouda

In het jubileumjaar behaalden de groenwitten een verdienstelijke derde plaats en een periodetitel, mede dankzij een sterke serie na de winterstop. Trainer Roberto Escudero zag een aantal sterkhouders vertrekken, maar kreeg ook een kwaliteitsinjectie met het aantrekken van een aantal spelers die elders al hun sporen verdiend hebben. Of de Kikkerpolders inmiddels een ingespeeld team hebben zal zaterdag moeten blijken als Gouda op bezoek komt. De bezoekers zijn de kampioen uit 4B, en dus relatief een onbekende. Maar uitgaan van eigen kracht is altijd al een sterk punt geweest van de Leidenaren en dat zal in deze competitie niet anders zijn.

TAVV – FC Oegstgeest

In Ter Aar staan direct twee bij LAV aangesloten clubs aan de aftrap, maar dat zal dit seizoen in de diverse klassen eerder regel dan uitzondering zijn. Beide ploegen zijn nieuw in de derde klasse. De thuisclub degradeerde kansloos uit de tweede klasse en de bezoekers promoveerden (uit)eindelijk via de nacompetitie na een bewogen seizoen. Het inpassen van nieuwe spelers en de gewenning aan elkaar lijkt de grootste uitdaging voor Taffie, en voor de rest afwachten maar. Afgelopen dinsdag finishten de Ter Aarders de bekercompetitie met een 3-0 zege op NSV’46. De Oegstgeestenaren, met Nico van der Salm als nieuwe eindverantwoordelijke aan het roer, zagen ook een groot aantal spelersmutaties voorbij komen en dat met tevens een aanpassing van het spe(e)lsysteem zorgt er voor dat er weinig zinnigs te zeggen is bij aanvang van het seizoen. Naar buiten toe zal handhaving de doelstelling zijn maar intern mag best uitgesproken worden dat de lat iets hoger gelegd zal gaan worden.

Sporting Leiden – VVC

De mannen van trainer Cees van Tongeren openen tegen het Nieuw Vennepse VVC. Deze ploeg werd vorig seizoen zesde in de klasse bij kampioen Kagia en is de vreemde eend in de bijt want is de enige club uit West 1. Met een sterke selectie waarbij de meeste posities dubbel bezet zijn zullen de Morschbewoners pas tevreden zijn als men het beter doet dan afgelopen seizoen, al was de vijfde plaats in de eindrangschikking een knappe prestatie zeker afgezet tegen het jaar daarvoor. Met een sterkere en bredere selectie waar de concurrentie groot is en waar niemand zeker lijkt van een basisplaats zal de kwaliteit van de groep uiteindelijk omhoog gaan. Of dit genoeg is voor een plek bij de eerste vier en of een periodetitel zal gedurende het seizoen moeten blijken. Feit is wel dat het niet vanzelf zal gaan want ook de derde klasse lijkt sterker te zijn geworden.

Zondag derde klasse A

VVH / Velserbroek – Sporting Leiden

Kwalitatief een jasje uitgedaan en ook de doelstelling is anders dan vorig seizoen, zie daar in het kort de omschrijving die op de zondagtak van Sporting Leiden van toepassing is. Een groot aantal spelers is vertrokken, deze leegte is aangevuld met enkele jongens van buitenaf en spelers uit het tweede. Aan de nieuwe groep om te bepalen of het stukje over de kwaliteit in de praktijk ook klopt, te beginnen aanstaande zondag met een uitwedstrijd in Velserbroek. Een klasse die is verdeeld met ploegen over West 1 en West 2, wat grotere reisafstanden dus maar dit hoeft niet perse nadelig te zijn. Voornaamste taak van de nieuwe trainer Charl van Goozen is om een goede sfeer te creëren, de resultaten komen dan over het algemeen vanzelf. Gelukkig is er nog een zondag 1, dit had immers zo maar anders kunnen zijn.

RKDES – Voorschoten’97

Huib van Oostrom Soede gaat bij de Voorschotenaren op dezelfde voet verder als afgelopen seizoenen, namelijk voornamelijk met een stel jonkies op pad. Als het goed is heeft een aantal al ervaring opgedaan in de hoofdmacht dus dat komt de kwaliteit uiteindelijk ook ten goede. Zondag de eerste competitiewedstrijd, in Kudelstaart wacht RKDES. Een goede voetballende ploeg, voordeel daarvan is dat je zelf ook aan het voetballen toekomt. Een plek in de middenmoot is het doel en naast het voetballende gedeelte is sfeer ook heel bepalend en dan zit je bij Van Oostrom Soede aan het juiste adres. Spelplezier, plezier na afloop van wedstrijden en trainingen en als er dan nog jaarlijks één of twee spelers naar de zaterdagselectie kunnen worden overgeheveld dan zou dat mooi zijn en is de cirkel rond.

Zondag derde klasse B

WIK – Stompwijk’92

Voetbalvereniging Willen is Kunnen in de Hofstad is de eerste horde op weg naar de weg omhoog voor de Stompwijkers. Vorig seizoen degradeerden de wit-rood-groenen uit de tweede klasse. In deze derde klasse gaat de reis drie keer naar Den Haag, vier keer naar Delft en vijf keer naar Rotterdam. De vereniging is op zijn zachtst gezegd not amused over deze indeling waar het hanteren van een postcodetabel de enige reden blijkt te zijn voor de gemaakte indeling. Nieuwe trainer Patrick Kamperveen voelt zich thuis bij de dorpsclub, het trainingskamp heeft ook bijgedragen aan de teambuilding. Er is een heel elftal uit de  jeugd overgekomen, zij zullen in de huidige klasse te maken krijgen met fysieker spel en ook verbaler zal uit een ander vaatje worden getapt. Een goede leerschool, we blijven de Stompwijkers uiteraard op de voet volgen.

Must Read